1. Lok recruiters naar jouw profiel toe

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat een recruiter op jouw profiel terechtkomt. Zo kun je in jouw professionele kopregel bijvoorbeeld expliciet vermelden dat je ‘op zoek bent naar een nieuwe uitdaging’. Wees hierbij wel specifiek en maak het anderen niet te moeilijk! ‘Een nieuwe uitdaging’ is dus te vaag. Vertel waar je goed in wilt worden en wat jij voor anderen kunt betekenen. Op deze manier kunnen jouw connecties je ook beter verder helpen. Daarnaast is het belangrijk om een volledig ingevuld profiel te hebben. Om bovenin de zoekresultaten te komen is namelijk een profiel van ‘honderd procent' nodig volgens de criteria van LinkedIn.

 

2. Vul je profiel goed in

Het is dus belangrijk om een volledig profiel te hebben, maar hoe vul je deze nou op een goede manier in? In principe komt een LinkedIn-profiel op hetzelfde neer als een cv, maar dan zonder beperkingen in lengte en relevantie. Benut dit! Vul bij werkervaring niet alleen je werkgever en functie in, maar vertel ook iets over het bedrijf, wat je daar gedaan hebt en wat je hebt bereikt en geleerd. Hetzelfde geldt voor opleidingen. Wat heb je geleerd, welke minors heb je gedaan en welke ervaringen heb je opgedaan? Vergeet ook zeker niet om scripties of andere interessante opdrachten bij te voegen.

 

3. Schrijf een interessante samenvatting

Het schrijven van een samenvatting is iets dat vaak wordt overgeslagen of vergeten. Zonde! Dit is namelijk dé manier om een recruiter in één oogopslag te laten zien wie je bent en wat jouw specialiteit is. Voor elke baan is namelijk niet alleen een bepaald type persoon nodig, maar ook een bepaalde mindset. Op basis van jouw samenvatting zullen de meeste recruiters bepalen of ze wel of niet geïnteresseerd zijn in de rest van je profiel.

 

4. Verzamel aanbevelingen

Vraag je vorige werk- en opdrachtgevers die enthousiast over jou waren om een aanbeveling te schrijven. Zorg er wel voor dat dit verhaal enigszins onderbouwd is! Vraag bijvoorbeeld om specifieke redenen waarom ze enthousiast over jou waren en vraag of ze wat kunnen vertellen over het werk dat je hebt gedaan. Als deze aspecten niet terugkomen in een aanbeveling biedt deze weinig toegevoegde waarde voor een recruiter.

 

5. Zorg voor voldoende zichtbaarheid

De eerste stap hierbij is zorgen voor een groot netwerk. Voeg alleen mensen toe die je ook daadwerkelijk kent. Een groot netwerk waar je geen beroep op kunt doen is niet waardevol. De volgende stap naar voldoende zichtbaarheid is het delen van je expertise in jouw vakgebied door je te mengen in interessante groepen en discussies. Laat zien wie je bent en wat je in huis hebt!

 

6. Ga zelf op zoek naar vacatures

Je kunt natuurlijk gaan zitten wachten totdat er misschien een recruiter op jou afkomt, maar je kunt ook zelf actief op zoek gaan naar interessante functies. Er zijn namelijk verschillende plekken op LinkedIn waar je vacatures kunt vinden. Zo heb je bijvoorbeeld de sectie ‘vacatures’, maar zijn er ook speciale groepen die zich de marktplaats voor vacatures en opdrachten noemen.

 

7. Gebruik LinkedIn om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek binnengesleept? Mooi! Onthoud wel dat een goede voorbereiding cruciaal is. Zoek het profiel van je gesprekspartner(s) op en kom meer te weten over hun achtergrond, huidige functies en interesses. Aarzel niet om deze informatie te gebruiken tijdens het gesprek! Het laat zien dat je oprecht geïnteresseerd bent, wat zeker gewaardeerd zal worden. Bovendien kan de recruiter zien dat jij zijn of haar profiel hebt bekeken, wat zeker in je voordeel kan werken.