1. Zoek een workout routine die je leuk vindt

Als je een sport doet die je leuk vindt, zal je minder snel afhaken. Als je nog niet weet wat voor sport je leuk vindt, vraag dan verschillende proeflessen aan en beslis dan wat bij je past. Er zijn zelfs al verschillende opties in de sportschool; cardio, kracht of verschillende groepslessen.

 

2. Stel kleine, haalbare doelen

Op deze manier haal je sneller je doelen en blijf je gemotiveerd. Nooit sporten en over een maand de marathon lopen, be realistic. Begin klein met 2,5 kilometer. Bouw daarna langzaam op en geef jezelf de tijd om beter te worden.

 

3. Leer iets over je voeding en sport

Gezond eten en sporten, het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je weet wat bepaalde voeding met je lichaam doet, zal je beter nadenken over je eten. Als je net een salade achter de kiezen hebt, zal je ook die paar extra push-ups willen doen, want dan heeft het meer effect. Daarna voel je je beter en ga je ’s avonds ook gezond koken. Anders waren die push-ups weer voor niks. Zo gaat het cirkeltje rond. 

 

4. Weg met die negatieve gedachtes

Positief kijken naar je prestaties is een stuk beter dan een negatieve benadering. Heb je vandaag maar 4 kilometer gelopen in plaats van je gebruikelijke 10? Dat geeft helemaal niks. Elke workout is beter dan geen workout! Die 4 kilometer heb je toch maar even gedaan!

 

5. Slaap in je sportkleren

Natuurlijk niet in je vieze kleren waar je ’s avonds in hebt staan sporten, maar sportkleding om de volgende ochtend in te gaan sporten. Pak je tas de avond van tevoren in met alles wat je nodig hebt en een schone outfit. Als je dan wakker wordt, heb je echt geen excuus meer om niet te sporten!

 

6. Plan je workout van tevoren

Ga een avond zitten en plan je sportmomenten in. Hoelang ga je sporten, hoelaat ga je sporten en hoeveel tijd ben je er aan kwijt? Het wordt een stuk overzichtelijker als je inplant wanneer je gaat sporten en wanneer je aan je andere verplichtingen gaat voldoen. 

 

7. Hoe voel je je na deze workout?

Je hebt echt geen zin om te sporten en gaat liever met een dekentje op de bank zitten? Bedenkt eens hoe je je voelt na het sporten. Je bent weer helemaal kapot gegeaan en je voelt je goed! Tijdens het sporten maak je namelijk een gelukstofje aan. Als het sporten erop zit, ben je sowieso blij dat je gegaan bent!

 

Houd je echt niet van sporten, maar wil je wel bewegen? Doe dan een sport die niet als sport aanvoelt!

 

Bron: Hercampus