Eerder gaven we je al 10 tips om je LinkedIn aantrekkelijker te maken voor werkgevers. Vandaag hebben we een aanvulling, zodat je je profiel nog beter kunt maken en je dus sneller gevonden wordt door recruiters.

1. Vermeld trefwoorden in je samenvatting

Je samenvatting heb je, als het goed is, als een soort elevator pitch geschreven, waarin je jezelf kort maar krachtig promoot. Let erop dat je trefwoorden gebruikt die recruiters gebruiken om te zoeken op LinkedIn. Zorg wel dat het geen onsamenhangende opsomming van trefwoorden wordt. Trouwens, samenvattingen zijn pas echt effectief als ze uit veertig woorden of meer bestaan.

2. Schrijf posts

Als je posts schrijft op LinkedIn word je sneller gevonden. Het ligt er natuurlijk wel aan waar je over schrijft, houd je bij onderwerpen over je vakgebied of de branche waarin je graag zou willen werken.

3. Voeg media toe

Heb je een leuke video van het bedrijf waar je stage hebt gelopen, of een afbeelding van de uitkomsten van een studieproject of onderzoek, gebruik dat dan op je pagina. Je pagina valt dan op tussen de standaard-cv’s die je veel op LinkedIn vindt.

4. Wees precies en gedetailleerd

Waarschijnlijk heb je niet erg veel ervaring als je nog aan het studeren bent of pas bent afgestudeerd. Daarom kan het geen kwaad om details te vermelden over de ervaring die je wel hebt. Mits relevant, natuurlijk. Maak bijvoorbeeld een opsomming van je verantwoordelijkheden bij je bijbaan of stage.

5. Rangschik je skills

Het is belangrijk om je skills toe te voegen (en het liefst ook laten bevestigen door bijvoorbeeld stagebegeleiders en leidinggevenden): je profiel wordt ongeveer 13 keer vaker bekeken. Wist je ook dat je je skills kunt rangschikken? Zo kun je de vaardigheid die je het belangrijkste vindt, bovenaan zetten.

6. Word lid van interessante groepen

Behalve dat je zelf ook meer meekrijgt over jouw vakgebied en interessante discussies kunt volgen (en er aan deelnemen), wordt op je profiel ook zichtbaar van welke groepen je lid bent. Dat laat interesse in je vakgebied zien. Ben je ook nog eens actief, dan wordt je profiel vijf keer vaker bekeken.

7. In welke categorie plaats je vrijwilligerswerk?

Je kunt je vrijwilligerswerk onder een apart kopje zetten, maar dan krijgt het vaak een plek lager op je pagina. Heb je weinig ervaring, maar doe je wel relevant vrijwilligerswerk, dan kun je het ook onder het kopje ‘werkervaring’ plaatsen met de vermelding dat het om vrijwilligerswerk gaat.

Bron: Link Humans