1. Zoek uit wat goed werkt voor jou 

Sommige mensen houden van complete stilte en zitten het liefst in de UB, andere mensen zoeken liever een koffietentje op met wat achtergrondgeluid om zich heen. Zoek uit wat voor jou het beste werkt en stick with that!

 

2. Zet je wekker & sta gelijk op

Deze truc werkt het beste als je een wekker hebt die rondrijd en die je moet vangen. Mocht dat iets te ver gaan, kan je altijd je mobiel met vol volume aan de andere kant van je kamer leggen. Dan moet je er ’s ochtends wel uit. Nu je vroeg bent opgestaan kan je het beste maar gewoon gaan studeren, anders was dat ook voor niks.

 

3. Maak haalbare to do-lijstjes

Korte, haalbare taken opschrijven om die dag te doen, kunnen je helpen om voor een langere tijd goed door te werken. Ook geeft het doorstrepen van taken je een goed gevoel. Hoe kleiner je taken zijn, hoe vaker je mag doorstrepen. #Lekkergaan! 

 

4. Varieer in taken die je kan doen

Heb je huiswerk voor verschillende vakken? Blijf dan niet te lang bij hetzelfde vak hangen, maar houd tempo en wissel de vakken af. Heb je toevallig ook praktische dingen die je moet doen? Plan die vooral tussendoor! Even boodschappen doen of sporten tussendoor kan precies de afleiding zijn die jij nodig hebt om daarna weer te knallen.

 

5. Studeer samen

Deze is tricky, maar kan heel goed uitpakken als je de juiste persoon vindt om samen mee te studeren. Als jij afgeleid bent kan je studybuddy je een schop onder je kont geven of met het leren van tentamens precies de juiste informatie vertellen. Je bent je studeermaatje forever dankbaar als er een vraag komt die hij of zij net nog even heeft uitgelegd. 

 

6. Laat je telefoon thuis

Ja, ik weet het. Dat is onmogelijk. Toch is dit zeker een aanrader om je werk zo snel mogelijk af te maken. Houd je jezelf de smoes voor dat je misschien via whatsapp iemand iets moet vragen over school? Sorry, dat telt niet. Deze brandende vraag kan ook wel wachten tot je thuis bent. Wil je echt goed aan de bak? Laat dat ding thuis.

 

7. Beloon jezelf

Jezelf belonen na een goede prestatie, maakt je een stuk gemotiveerder om je werk zo snel mogelijk af te maken. Ben je de hele dag al aan het studeren? Ga dan ’s avonds gezellig wat doen met vrienden. Of zit je de hele dag al tijdens het studeren in een koffietentje naar die cheesecake te staren? Maak je hoofdstuk af en bestel een cheesecake! Treat yourself is ook voor hardwerkende studenten, je verdient het.