1. De mannequin

De zandpaden tussen de tenten zijn haar catwalks. De badhokjes zijn haar artiestenkleedkamers. Vandaar dat ze zich moeilijk kan leven met het feit dat er geregeld wachtrijen zijn bij de douches. Fluit haar één keer per dag na, zo komt ze aan haar dagelijkse dosis bevestiging. Je herkent haar aan het kleine gilletje dat je regelmatig hoort wanneer ze weer eens met haar hoge hakken in het zand is gekukeld.

2. De hippie

Elke avond zit hij voor zijn tent gehuld in een losse broek een gekleurde bloemenblouse. Zijn vintage gitaar met losse snaren maakt het af. Al zijn liedjes hebben een melancholische klank en bij elke performance heeft hij zijn ogen dicht. Heel soms heeft hij een hoedje op, als hij in de singer-songwriter mood is. Over het algemeen kiest hij voor de bloemenkrans. Probeer hem niet te storen. Hij is één met de natuur, laat hem lekker verdrinken in het gras.

3. De spelverslaafden

Elke keer dat je ze ziet zijn ze bezig met hun grootste passie: spelletjes doen. Over het algemeen is het een potje pesten of een ander kaartspel, aangezien dat zeer ‘mainstream’ is en hoog gewaardeerd wordt op een camping. Toch zijn deze mensen niet saai hoor. Soms springen ze uit de ban door een spelletje Monopoly te doen. En als het echt gek wordt, dan is het tijd voor Yahtzee. Onvoorspelbaar dus.

4. De afwezigen

Er staat een tent. Ja, dat was het zo ongeveer. Je bent al vijf dagen buren van dit mysterieuze koppel. Eén keertje heb je ze gezien, toen ze zonder dag te zeggen de tent in vluchtten. De grote vraag is of ze de hele dag in hun tent liggen te meuren of dat ze gewoon spoorloos zijn. Om het raadsel op te lossen is er veel geduld nodig. Ook kan je erg teleurgesteld raken in je onderzoek; ze kunnen zonder enig geluid te maken weg zijn.

5. Het stelletje

Hun allereerste kampeervakantie samen. Het woord ‘samen’ wordt letterlijker dan letterlijk genomen. Poolen, eten, zwemmen, shoppen en wandelen zijn vrij normale dingen en worden niet gelijk als klef beschouwd. Maar op het moment dat elke afwas samen wordt gedaan en elk wc-bezoek begeleiding nodig heeft wordt het wel heel ernstig. En op het moment dat het klinkt alsof de heftigste scenes uit ‘Fifty Shades of Grey’ worden nagespeeld in een mini-tent, kan je wel enige ergernis voelen. OORDOPPEN! (of gewoon zelf het boek naspelen met die Fransman/Française die achter je in die vintage caravan leeft).

6. Het feestbeest

Van vier uur ’s nachts tot drie uur ’s middags heb je nergens last van. Er heerst een ultieme rust bij dit soort kampeerders: ze liggen namelijk in coma. Rond drie uur beginnen de eerste tekenen van leven. Een luidruchtig ontbijt dat bestaat uit patat en bier, aangezien de kater dan later komt. Respecteer hun bijzondere levensstijl en koop oordopjes voor het geval je een relaxvakantie op de planning had.

7. De sportieveling

Er zijn vijf soorten verschijningen van deze persoon. In bikini/zwembroek, in een hardlooppak, op skeelers, op bergschoenen of in een sit-up houding. Deze persoon transformeert van topatleet naar topzwemmer. Soms vraag je je af waarom deze fanaat zich niet bevindt op de Mount Everest of in een hutje in de Ardennen. Mocht het niet klikken met deze persoon, eet dan elke avond patat, hij zal zich doodergeren aan je.
Beeld: Pixabay/Stocksnap