Echt lang kun je niet weg zo tussen de vakanties in; je wil toch op z'n minst af en toe op komen dagen bij een werkgroep om de schijn hoog te houden. Maar even serieus: het studiejaar is nu al drie maanden bezig, de deadlines vliegen in het rond, het is buiten om fucking half vijf al donker - je móet er gewoon even tussenuit. Al is het een paar daagjes. Waar kun je dan heen vluchten?

 

1. Sofia

We denken vaak aan grote bekende steden als we een weekendje weg willen, maar de iets minder bekende steden zijn daarom niet minder mooi. Neem bijvoorbeeld Sofia, gelegen in Bulgarije. Op iets minder dan drie uur vliegen van Amsterdam zit je in een prachtige stad, die ook nog eens aardig goedkoop is.

 

2. Berlijn

Ver hoef je ook niet te gaan om toch een andere leuke stad te bezoeken. Berlijn is altijd goed! Waarschijnlijk ben je hier al eens geweest met een middelbare school-trip, maar hoe leuk is het om na een paar jaar weer eens terug te gaan! Bovendien is de stad goed te bereiken per trein dus je bent zo heen en weer!

 

3. Sevilla

Deze Spaanse stad is prachtig, maar eigenlijk gaan er maar weinig Nederlanders heen. In de zomer bloedje heet, maar in de winter misschien precies wat je nodig hebt! Vooral Plaza Espanya is instagramwaardig en jaloersmakend mooi voor het thuisfront.

 

4. Londen

Het is alweer bijna kerst en niets kan tippen aan kerstcozyness van de Engelse hoofdstad! Londen is maar 45 minuten vliegen en er is genoeg te doen in deze enorme stad. Twee dagen bacon and eggs for breakfast en je kan er weer tegenaan!

 

5. Barcelona

Deze trekpleister is in de zomer natuurlijk één grote toeristenbende. Mocht je daar nou niet van houden is Barcelona biten het hoogseizoen echt een aanrader. Je kan in deze stad heerlijk eten, genoeg shoppen, cultuur snuiven en even naar de zee (ondanks dat zwemmen in de winter toch enigszins koud is).

 

6. Bergen

Rond deze tijd van het jaar heb je kans op sneeuw als je naar Noorwegen gaat. Voor de liefhebbers natuurlijk prachtig. Je kan met een kabelbaan de bergen in voor het mooiste uitzicht, wat toch weer leuk is om gedaan te hebben. Bergen is relatief klein, dus perfect voor een weekendje weg!

 

7. Antwerpen

Nog zo’n fantastische stad die dichtbij ligt, maar waar je eigenlijk nooit komt. Antwerpen heeft genoeg te bieden om je een paar dagen te vermaken en na wat sightseeing kan je de dag natuurlijk afsluiten met heerlijk Belgisch speciaalbier. Precies wat je nodig hebt om weer op krachten te komen.

Vergeet vooral ook niet om deze tips toe te passen als je tickets gaat boeken!

 

Foto: Unsplash