Koningsnacht

De perfecte gelegenheid om jezelf doordeweeks helemaal klem te zuipen. Daarbij rijdt het openbaar vervoer in de grote steden alleen op Koningsnacht de hele nacht door. En dat allemaal om de verjaardag van onze koning te vieren.

 

Oranje

Wat is nou een vrolijkere kleur dan oranje (behalve de combinatie van rood, wit en blauw misschien)? Op Koningsdag is álles en iedereen oranje! Daarbij hoef je er niet bij na te denken wat je deze dag zal aantrekken, want dat spreekt voor zich natuurlijk.

 

Saamhorigheid

Omdat alles en iedereen op Koningsdag oranje is (en dus hetzelfde) en we allemaal het zelfde nationale feest vieren ontstaat een gevoel van saamhorigheid. Een zeldzaam fenomeen dat we normaal gesproken alleen ervaren tijdens EK en WK voetbalwedstrijden zijn. Wat is er nou mooier dan dat?

 

Iedereen is blij

Ondanks de fikse kater van Koningsnacht is iedereen door het vrolijke oranje en de saamhorigheid in het land blij. Samen vieren we feest!

 

Toeristen

Buitenlanders komen massaal naar Nederland, speciaal voor Koningsdag. Dan moét het wel een enorm bijzonder en leuk feest zijn.

 

Rommelmarkt

Eindelijk kun je die kasten vol met troep leeghalen en er nog geld mee verdienen ook! Door de vrolijkheid is niemand te beroerd om jou van je oude zooi te verlossen, terwijl je spullen normaal maanden op Marktplaats staan om ze vervolgens weg te gooien.

 

(Bijna) iedereen is vrij

Een gevoelige snaar voor degenen onder ons die wel moeten werken op Koningsdag, maar de meeste scholen en veel bedrijven zijn dicht op Koningsdag! Brengt ons meteen op de vraag waarom we eigenlijk niet vrij zijn op onze eigen verjaardag?

Foto: Pixabay/Misign