1. Je hoeft met niemand rekening te houden

Een half jaar reizen door Azië? Op exchange naar Australië? Dit zijn allemaal dingen die je niet zomaar zou kunnen doen als je in een relatie zou zitten. Waar je vrienden hier misschien eerst een stevige discussie over moeten voeren, beslis jij lekker zelf wat je wel en niet doet. Je bent tenslotte single, dus je hoeft met niemand anders rekening te houden dan met jezelf!

 

2. Je hebt meer tijd voor jezelf

Je vrienden brengen de vrijdagavond standaard samen met hun vriend(in) door en moeten soms zelfs verplicht mee op date. Gelukkig heb jij gewoon de vrijheid om die avonden lekker thuis op de bank te hangen met een zak chips en je favoriete serie. Een date met jezelf blijft toch wel het leukste wat er is!

 

3. Je hebt een patent op onbeperkt flirten

Waar je ook komt, overal zijn leuke mensen naar wie je ongestoord kunt lachen of die je stiekem een knipoog kunt geven. En dan die reacties… Zo leuk! En jij hebt ook nog eens het recht om dit te doen, want single zijn betekent niet dat je alleen maar zielig op de bank hoeft te zitten.

 

4. Je hebt nooit relatieproblemen

O jee, hebben die twee uit jullie vriendengroep nu alweer ruzie met elkaar? Omdat hij iets heeft gedaan wat zij niet leuk vond? Niet leuk voor hen natuurlijk, maar gelukkig heb jij nergens last van. Geen relatie betekent ook geen ruzie of andere struggles.  

 

5. Je bespaart geld

Valentijnsdag, verjaardagen, kerst, Sinterklaas… Waar anderen hun portemonnee iedere keer opnieuw moeten opentrekken voor hun vriend(in), besteed jij je geld lekker aan andere dingen. Zo bespaar je ook nog eens super veel geld. Win-win!

 

6. Vrijgezellen hebben sterkere vriendschappen

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat vrijgezelle mensen meer tijd besteden aan hun vrienden en familie. Daardoor ontwikkelen zij sterkere vriendschappen en slagen zij er ook nog eens in om deze vriendschappen beter te onderhouden, in tegenstelling tot mensen die een relatie met iemand hebben.

 

7. Vrijgezelle mensen zijn fitter

Ook beweren verschillende onderzoekers dat je dikker bent wanneer je een relatie hebt. Mensen in een relatie letten namelijk minder op hun lijn en bezoeken niet zo snel meer de sportschool als singles.