1. Vitaminen en mineralen

Bier bevat ontzettend veel goede voedingsstoffen, waaronder alle aminozuren die je lichaam nodig heeft. Daarbij zitten er mineralen in zoals fosfor, jodium, magnesium en kalium. Ook vind je veel calcium in bier. Onderzoek van Tufts University (Verenigde Staten) liet in 2009 zien dat matige bierconsumptie goed is voor de dichtheid van je botten.

2. Minder suiker dan frisdrank

Veel suiker is niet goed voor je. Laat bier nou juist weinig suiker bevatten! Ter vergelijking: in een blikje cola zitten zeven theelepels suiker, in sinaasappelsap zes, en in een half biertje iets meer dan één. Daarbij komt ook nog eens dat bier voor 93% uit water bestaat, en het dus hydraterend is. Wat het effect daarvan is, is onduidelijk: alcohol onttrekt juist weer vocht aan je lichaam.

3. Bier is goed voor je spijsvertering

Bier is goed voor je spijsvertering? Je krijgt er toch een bierbuik van? Dat schijnt dus wel mee te vallen. De University of London concludeerde na een onderzoek dat het niet waarschijnlijk is dat matig biergebruik zorgt voor een flinke gewichtstoename. Bovendien zorgt niet de alcohol, maar vooral het vette voedsel dat je na een avondje stappen eet, voor extra vetrollen. Sterker nog: bier verhoogt de productie van gal, dat helpt bij de vertering van vet eten. Bier is ook een goede bron van vezels: twee glazen bevatten tussen 10 en 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Vezels geven je een vol gevoel en zorgen dat je geen hongergevoel hebt.

4. Het is goed voor je brein

Na een avondje tanken wil jouw brein niet echt meer meewerken, maar het zou zomaar kunnen dat de biertjes van nu Alzheimer op latere leeftijd voorkomen. Maar drink je meer dan twee biertjes per dag, dan zou je juist weer last kunnen krijgen van geheugenverlies.

5. Het verkleint de kans op hart- en vaatziekten

De flexibiliteit van je slagaderen is gebaat bij een biertje, ontdekte Harokopio University (Athene). Ook wodka en alcoholvrij bier zijn goed voor je aderen, maar het meeste effect werd gevonden bij pils. Het belangrijkste is dat bier zorgt voor een stijging van een goede soort cholesterol, dat kans op hart- en vaatziekten juist verkleint.

6. Het bevat een antioxidant die goed is voor je huid

Ferulinezuur, dat veel in bier voorkomt, is een antioxidant die je huid herstelt na zonschade. Het zit ook in bijvoorbeeld tomaten en rijstzemelen, maar de vorm die je in bier vindt, wordt beter opgenomen door je lichaam. Hoe donkerder het bier, hoe beter voor je huid. Na het tannen een biertje pakken dus!

7. Het boost je libido

Hop zou werken als een afrodisiacum, doordat het ontspannend werkt. Je hoeft je niet lam te drinken om genoeg binnen te krijgen – en dat is meestal ook niet erg goed voor je libido. Een half glas bier per week of twee keer per week zou al voldoende kunnen zijn. Helaas werkt het niet voor iedereen: het helpt vooral als je hormonen niet in balans zijn.

 

Bron: Daily Mail