Twee verschillende sokken

Klinkt logisch, maar deze fout wordt vaker gemaakt (en opgemerkt) dan je denkt. Kijk maar eens naar je eigen voeten of die van de mensen om je heen. We kunnen er niets anders van maken dat dit er hartstikke slordig uitziet.

Afgetrapte schoenen

Weer zo’n open deur: slordige schoenen. Denk aan ongepoetste leren laarsjes met een kale neus of nog erger… slippers! Het goede nieuws is dat sneakers wel steeds vaker kunnen in een zakelijkere omgeving. Zorg dan wel voor een mooi paar nette schoenen.

Leggings

Zeker als je deze als broek draagt, hell no! Of de witte enkelvariant met een fleurig jurkje. Blijft heel droevig deze look. Ga in plaats daarvan voor een mooie panty of een nauwsluitende, elegante broek. Zo’n item is een instant upgrade voor je outfit.

modemissers-foto-by-marc-schafer

Geen matchende accessoires

Niet alleen kleding maken de man (of vrouw) ook accessoires spelen zeker een rol! Een te drukke sjaal met een zilver kettinkje, gouden armband en een kunststof horloge is niet perse de beste combi. Vergeet daarom niet je outfit af te maken met bij elkaar passende accessoires.

Beschadigde kleding

Die superfijne trui mét gaatje onder je oksel waar je maar geen afscheid kan nemen is prima voor thuis op de bank, maar echt een no go voor een zakelijke meeting. Ook die broek met kapotte naden laat je maar lekker thuis net als die fijne panty met kleine ladder.

Te strakke of juist te wijde kleding

Of je probeert iets te verhullen waardoor je er als een zak aardappels uitziet óf je lijkt op een goed ingesnoerde rollade met al die huidplooien en ondergoedlijnen. Investeer in plaats daarvan in kwalitatief mooie kleding. Bespaar op de prijs, niet op stijl!

Ongepaste tas

Ja dat canvastasje is hip maar maakt wel een armoedzaaier van je. En die te grote tas waarin je jouw hele leven mee kunt slepen? Gewoon niet doen. Ga voor een mooi exemplaar, bijvoorbeeld een van leer die met de jaren mooier wordt.

Dit artikel is een samenwerking met Zalando Lounge, de plek waar je de mooiste kleding met de beste kortingen shopt.