1. Medicijnen testen

Voordat medicijnen op de markt gebracht worden, moeten ze uitvoerig getest worden. Vaak zoeken onderzoekers voor zulke tests jonge gezonde mensen. Als je je aanmeldt, moet je vaak enkele dagen in het onderzoeksinstituut verblijven, of regelmatig terugkomen voor kleine testjes. Er zijn vaak wel kleine risico's aan verbonden. We interviewden iemand die medicijnen heeft getest.

 

2. Ga bijles geven

Als je goed bent in specifieke vakken (vooral die waar anderen op vastlopen), kun je daar gebruik van maken. Ga bijles geven aan je medestudenten! Als je dit niet ziet zitten, kun je ook nog aan de slag bij een huiswerkinstituut voor middelbare scholieren. Deze bedrijven werken vaak met hbo- en wo-studenten.

 

3. Maak de computers van je vrienden

Ben je een beetje goed met computers? Bied dan je diensten aan aan vrienden. Wedden dat er altijd wel iemand is wiens laptop het begeeft, een dag voor de deadline?

 

4. Word student-assistent

Je bent ze zelf vast ook al tegengekomen: student-assistenten. Zij assisteren bij een werkcollege, practicum of project. Hiervoor krijgen ze betaald. Hoe verder je in je studie bent, hoe meer geld het oplevert. Ideaal voor mensen die dol zijn op hun studie en het staat ook nog eens goed op je cv.

 

5. Doe als testpersoon mee aan onderzoeken

Vooral universiteiten doen constant onderzoeken waar ze testpersonen voor nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan de faculteit gedrags- en maatschappijwetenschappen. Soms krijg je hier een vergoeding voor.

 

6. Repareer kleding

Ben je creatief en een ster met naald en draad? Zet je hobby of talent in om geld mee te verdienen; maak een account aan op Etsy en klaar ben je. Als je geen probleem hebt om ook wat vervelendere klusjes te doen, kun je je ook als kledingreparateur aanbieden aan je medestudenten. Een rits maken, knopen aanzetten of een broek inkorten: goedkoper dan nieuwe kleding kopen.

 

7. Word opkoper

Het klinkt inderdaad niet echt logisch: dingen kopen om geld te verdienen. Maar er zijn genoeg mensen die het doen: spullen kopen om ze voor een hoger bedrag door te verkopen. Moet je wel een beetje talent voor hebben (en een goede neus voor geschikte spullen). Tip: zoek op Marktplaats eens op verkeerde spelwijzen van elektronica. Dikke kans dat de verkoper weinig interesse krijgt en het product voor een lagere prijs van de hand doet.