Vanaf 27 januari is het televisieprogramma Man V. Food terug bij Travel Channel! Hij gaat o.a in Charleston de Belt Buster Challenge aan, waarvoor hij in slechts 20 minuten een hamburger van 1 kg, 1,4 kg nachos, een enorm bord aardappelkroketjes en een milkshake van 340 ml moet wegwerken. Om alvast in de stemming te komen, hier zeven junkfood records waar je mond van openvalt... Mocht je helemaal geïnspireerd zijn geraakt, geven we ook een Airfryer weg, voor een iets gezondere haute friture bij jullie volgende huisavond!

 

1. De grootste hamburger ooit

De grootste hamburger ooit is gemaakt door Loran Green in Malta, Amerika. De burger is gemaakt op 5 september 1999 en sindsdien is het record nog niet verbroken. 3500 man verzamelde zich rond de burger die twee uur lang moest bakken. De burger was 2740 kilo zwaar en 7,32 meters in diameters. Zou jij ook gaan kijken?

 

2. De grootste collectie hamburger gerelateerde items

Dit is ook een bijzonder record! Harry Sperl, ook wel Hamburger Harry genoemd, is de gelukkige recordhouder. Hij is in het bezit van 3724 items waar een burger op staat. Het record is vastgesteld op 20 september 2014.

 

3. Grootste sandwich van de wereld

Ik ben zelf best wel fan van sandwiches. Nu is deze sandwich wel echt immens groot. De Wild Woodys Chill & Grill uit Roseville, Michigan hebben het voor elkaar gekregen om een sandwich te bouwen van 2467,5 kilo! Het ‘broodje’ bestaat uit 68 kg mosterd, 468,1 kg corned beef, 117,9 kg kaas, 240,4 kg sla en 1618,4 kg brood.

 

4. Grootste pizza van de wereld

Dovilio Nardi en zijn vrienden mogen zich de gelukkig eigenaar noemen van de grootste pizza ter wereld. Op 13 december 2012 maakten de Italianen een pizza van 1261,65 vierkante meter. De pizza heeft zelf een naam: Ottavia. Genoemd naar keizer Ottavia Augustus. Bijzonder punt: de pizza was 100% glutenvrij!

 

5. Meeste hotdogs gegeten in 3 minuten

Dit record staat op naam van de Japanner Takeru Kobayashi. Op 25 augustus 2009 kreeg hij het voor elkaar om 6 hotdogs te eten in 3 minuten. Hij at twee hotdogs meer dan zijn voorganger. Zes hotdogs lijkt niet veel, maar probeer het maar eens op te eten binnen die drie minuten. Challenge accepted?

 

6. De snelste tijd waarin een pizza van 30 cm werd gegeten

Kelvin Medina is de persoon die in 23,62 seconden een hele pizza van 30 centimeter naar binnen heeft gewerkt. In een wedstrijd tegen een landgenoot was hij 0,04 seconde sneller. In de Filipijnen lusten ze er wel pap van. In de week van 12 april in 2015 hebben ze 6 wereldrecords verbroken!

 

7. De meeste ijsbolletjes gebalanceerd op een ijshoorntje

We sluiten natuurlijk af met zoet. Ashrita Furman heeft het voor elkaar gekregen om 123 (!) bolletjes ijs te balanceren op één ijshoorntje. Dit record is nogal recent geplaatst: 19 januari 2017. Ik ben benieuwd hoe lang het duurde voordat het ijsje op was. Bizar!

 

WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN

Ter ere van Man V. Food geven wij een Inventum Airfryer weg om je eigen Man/Woman vs. Food challenge aan te gaan. Travel Channel is onder andere te vinden op kanaal 210 bij Ziggo. Heb jij ook honger gekregen van al deze records, maar wil je toch aan je summer body blijven werken? Doe dan mee aan onze winactie en misschien ben jij degene die een airfryer krijgt opgestuurd!

 

Bron: Guinness World Records