Gelukkig hebben we genoeg vrienden en familie om ons heen om te helpen en te steunen. Hier een aantal verhuisstuggles die je vast herkent!

 

1. Je moet verhuizen heel goed inplannen

Verhuizen gebeurt op de meest vervelende en onverwachte momenten. 
Je moet spontaan al je spullen inpakken om naar een andere kamer, ander huis of zelfs een andere stad te gaan. Je krijgt natuurlijk niet zomaar vrij van je studie of je werk om rustig je spullen in te pakken. Plus, als je het al voor elkaar hebt gekregen dat je familie of vrienden helpen verhuizen, hebben zij ook niet alle tijd. Plan je verhuizing dus zo goed mogelijk in zodra je weet wanneer je in je nieuwe kamer/huis kan.

 

2. Je moet op een of andere manier je spullen van de ene kamer naar de andere kamer krijgen

Als je binnen je studentenhuis verhuist, dan is het niet zo moeilijk om je spullen in een andere kamer te krijgen. Maar als je vanaf je ouders naar de stad verhuist, is het een ander verhaal. Hoe komen je bed, bureau en kledingkast naar een kamer 50 kilometer verderop? Kijk je familie of vrienden met een auto lief aan. Trakteer ze op de dag van de verhuizing met een lekkere lunch en de auto staat zo vol. Lukt dat niet? Huur een verhuiswagen! 

 

3. Je moet je kamer en je meubels 10x opmeten voordat je aan de slag kan

Check, check, double check. Om onnodig werk te voorkomen, is het handig om goed op papier te hebben hoe groot je kamer precies is. Zo kan je nooit de shit in gaan met te grote of te brede meubels. PS Let dan ook op tijdens je IKEA-bezoekje!

 

4. Je moet je meubels uit elkaar halen en weer in elkaar zetten

Dit is een pittige. In zo ongeveer alle meubels zitten een miljoen schroefjes en andere frutsels. Ongelofelijk belangrijk dus om deze goed bij elkaar te houden! Het is daarnaast ook een gedoe om alles uit elkaar te halen en het vervolgens weer strak in elkaar te zetten. Helaas is dit iets waar we niet onderuit komen.

 

5. Je hebt altijd meer verhuisdozen nodig dan je denkt

We hebben allemaal meer spullen en troep dan we denken. In iedere kast of doos vinden we weer spullen die we toch liever niet weg willen gooien. Koop dus van tevoren in ieder geval tien verhuisdozen extra voor de zekerheid. Gebruik je ze niet? Dan kan je ze vast kwijt aan je (nieuwe/oude) huisgenoten.

 

6. Je komt erachter dat je lichaam niet gemaakt is om 30x de trap op en af te lopen

Fit zijn we niet allemaal. Bereid jezelf dus voor op een pittige intervalsessie als je kamer een aantal verdiepingen hoog is. Je zware verhuisdozen maken het allemaal ook een tikkeltje zwaarder. Pluspunt: traplopen is onwijs goed voor je billen.

 

7. Je hecht meer emotionele waarde aan je kamer dan je eigenlijk denkt

Of je nou bij je ouders weg gaat of uit je studentenhuis, het doet je achteraf meer dan je denkt. Het besef komt pas als je in je nieuwe kamer zit. Je moet een nieuw thuis maken voor jezelf en veranderingen zijn nooit echt leuk. Tijd heelt gelukkig wonden. Zit je in een dip omdat je je oude plekje mist? Ga op pad en ontdek je nieuwe omgeving. Neem je huisgenoten mee en have some fun!