1. Wat heb ik toch een geweldig onderwerp gekozen

Je begint net aan je scriptie en vertelt iedereen die het maar wil weten met trots waar je onderzoek naar gaat doen. Je ziet het al helemaal voor je en gaat er voor de volle 100% voor. Op dit moment denk je nog: “Kom maar op, I can do this!”


2. Wat een k*tonderwerp!

Het begon allemaal zo goed, je had er zin in en wist precies hoe je het ging pakken. Je bent nu wat verder in je onderzoek en het gaat totaal niet zoals je zou willen. Op dit moment kan je alleen maar denken: “Waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen, had ik maar een ander onderwerp gekozen!”


3. Hoe kom ik ooit aan zo veel woorden?

Je bent lekker op weg en denkt: “Misschien is het handig om even te kijken uit hoeveel woorden mijn scriptie mag bestaan.” Als je ziet hoeveel het er daadwerkelijk zijn slaat de paniek lichtelijk toe.

4. Oké, hoe kom ik niet over het woordenlimiet heen?

Je hebt al zo veel gezegd en wil nog zo veel meer zeggen over je onderzoek, helaas heb je nog maar een x aantal woorden voordat je aan het limiet zit. Nu moet je nog gaan nadenken over hoe je dingen gaat verwoorden ook, en moet je misschien zelfs al zorgvuldig woorden gaan schrappen.

5. Ik werk wel vanuit huis vandaag

Je hebt vandaag niet zo’n zin om je huis uit te gaan om aan je scriptie te werken. Jij gaat vandaag vanuit huis bezig. Dit houdt eigenlijk in dat je tot 10 uur in bed blijft liggen, al je series gaat kijken en misschien zelfs nog even lekker buiten gaat zitten als het lentezonnetje schijnt. Uiteindelijk ben je helemaal niet meer bezig geweest.


6. Whaaaaaa dit ga ik toch nooit halen!

Het gaat nog steeds niet helemaal lekker, je loopt een beetje vast met je onderzoek en weet niet meer zo goed waar je het moet zoeken. Dan valt je oog per ongeluk op je agenda en zie je dat je nog maar even de tijd hebt voordat je het in moet leveren. Gevolg: klein hartaanval.


7. Tuurlijk kan ik dit!

Na een tijdje dat je het niet meer zo zag zitten heb je het licht weer gezien. Je gaat er weer vol tegenaan om je scriptie tot een goed einde te brengen want: IK. KAN. DIT!

Met dank aan: The Leidener