1. Hij moet de move maken

Een grotere misser bestaat niet! Je hebt een paar keer oogcontact met iemand en lacht een keer vriendelijk die kant op, maar hij komt niet naar je toe om je aan te spreken? Doe het gewoon zelf! Ja, natuurlijk is dat eng, maar dat is net zo goed voor hem zo. Ladies: bedenk een ijsbreker en ga die kant op!

2. Hij betaald (op de eerste date)

Nee. We leven in Nederland anno 2018. Je hebt een baantje (en anders ome DUO) dus je kan best zelf je koffie afrekenen of hem trakteren. Lief als hij betaald, maar bied het op z’n minst aan.

3. Je moet per se drie dagen wachten tot je reageert

Heeft iemand ooit naar deze regel geleefd? Een appje of belletje dat je veilig thuis bent gekomen of de vraag naar de ander is gewoon zorgzaam én de perfecte gelegenheid om te zeggen dat je het naar je zin hebt gehad. Je kan in dat moment zelfs een tweede afspraakje voorstellen. Die drie-dagen-regel is passé.

4. Je gaat niet direct met elkaar naar bed na de eerste date

Hier kunnen we kort over zijn. Veel te jaren ’50. Lekker doen waar je zin in hebt (wel veilig natuurlijk!).

5. Je moet je tegenover de ander cool gedragen

Ook weer zoiets. Wie heeft deze regels eigenlijk bedacht? Als je iemand leuk vindt en je merkt dat het wederzijds is, waarom zou je dat dan niet gewoon zeggen of laten merken? Liefde is niet zo moeilijk

6. Tinderdates zijn alleen voor seks

Ja, oké. Het heeft een imago, maar dat stigma van drie jaar geleden valt er langzamerhand wat af. Zie het als een datingsite op je mobiel of een manier om nieuwe mensen te leren kennen. Er ontstaan steeds meer relaties vanuit Tinder, dus niks om je voor te schamen. Gebruik je de app wel om een seksdate te scoren, ook prima natuurlijk, maar zorg er wel voor dat de ander daar ook van op de hoogte is.

7. Als je vrienden/vriendinnen je date niet leuk vinden, moet je het niet doen

Deze is misschien wel waar. Liefde maakt blind, dat weten we allemaal. Het kan best wel kut zijn als je vrienden zeggen je nieuwe vlam niet leuk te vinden of zelfs niet goed voor je. Probeer toch naar de mening van je lotgenoten te luisteren. Zij kennen je vaak het best en kunnen wél door bepaalde schoonheidsfoutjes heen kijken.