1. ‘Het envelopje’

Niet echt het meest doordachte cadeau, maar wel het meest praktisch en volgens economen zelfs het meest logische cadeau. Wanneer je geld geeft, kan de ontvanger lekker zelf bepalen wat hij ermee doet. Daarnaast voorkom je zo dat je iets koopt dat niet zal bevallen.

2. Een cadeaubon

Ook dit is in principe een snelle oplossing. Je geeft hier echter wel mee aan dat je hebt nagedacht over wat de jarige zou willen hebben, maar dat je er gewoon niet uitkwam. Met de wat bredere cadeaubon zoals VVV-bon houd je de keuze lekker breed (al is een VVV-bon wel een beetje suf). Maar een cadeaubon van de Douglas of Action is ook dikke prima.

3. Iets te drinken

Nu wordt in eerste instantie meteen aan bier, wijn of andere alcoholische lekkerheden gedacht. En hoewel dat meestal goed werkt, drinkt natuurlijk niet iedereen alcohol. Voor de geheelonthouder zou je dan bijvoorbeeld kunnen gaan voor een pakketje met een paar lekkere theesmaakjes of speciale koffie.

4. Een activiteit

Iets leuks doen is altijd goed. Misschien speelt er een leuk bandje op het poppodium in de buurt, of is de jarige al een tijdje niet naar dat pretpark in de buurt geweest. Of het nu de bedoeling is dat je meegaat of niet, een uitje maakt een goed cadeau. 

feest-festival (2)

5. Een herinnering

Dit werkt natuurlijk beter als je de jarige goed kent, maar een fotoalbumpje (of iets anders) met een (aantal) herinnering(en) van iets dat jullie gedaan hebben, is gegarandeerd een leuk cadeau. Het geeft bovendien aan dat je hebt nagedacht over het cadeautje.

6. Het pakketje

Een leuk pakketje samenstellen hoeft niet veel tijd te kosten en valt meestal in goede aarde. Of het nu bestaat uit eten, drinken of een mengelmoes. Wanneer je weinig tijd hebt, kun je natuurlijk ook een kant-en-klaar pakket kopen in de cadeauwinkel of supermarkt. 

7. Een baksel

Iedereen houdt van gebak. Bak dus een lekkere taart of een schaal muffins! Of maak jouw speciale koekjes en koop er meteen een leuke koektrommel bij. Als je geen keukenprins(es) bent (of gewoon geen tijd/zin hebt om uren in de weer te zijn), kun je natuurlijk ook altijd even langs de bakker gaan, maar dat is wel net ietsje duurder. Ook kun je een ‘half’ baksel geven: alle droge ingrediënten voor jouw geheime brownies in een leuke pot met een recept.

Natuurlijk bestaat er geen perfect cadeau, maar het gaat uiteindelijk altijd nog om het gebaar. Met een klein beetje tijd en moeite kom je dus al heel ver!

 
Beeld: Pixabay/Profivideos