Kebab

Zo’n groot broodje dat je niet normaal kunt eten waardoor binnen no-time je hele handen en gezicht eronder zitten. Maar dat is het op dat moment allemaal waard. De ochtend daarna heb je overigens wel spijt, wanneer je wakker wordt met een knoflookadem die 3 kilometer verderop nog te ruiken is. 

 

Kapsalon

Voor degenen die aan een broodje kebab niet genoeg hebben is de kapsalon in het leven geroepen. Je krijgt dan niet alleen vlees en een liter knoflooksaus, ook zitten er nog frietjes bij. En sla. Ben je toch een beetje gezond bezig (yeah, right). 

 

Friet 

Geen zin om je scharrel morgenochtend het bed uit te jagen met je knoflookgeur? Dan is friet een veilige optie. Friet met mayo. Véél mayo. 

 

Diagonaaltje

Wel een enorme honger, maar geen zin in kapsalon? Trek bij een FEBO een diagonaaltje uit de muur: alle snacks van linksboven naar rechtsonder (of andersom) verorberen. En ja: daar ben je wel even mee bezig.

tosti unsplash shanice garcia

Tosti

Je hebt het net te laat gemaakt om nog ergens een vette hap te kunnen scoren en je bent te vroeg voor de bakker. Dan zit er niets anders op dan thuis zelf aan de slag te gaan. Een tosti is hier een veilige keuze: het is zo gemaakt en er kan vrij weinig mis gaan.

 

Eieren

Ook dit is een optie waarbij je zelf aan de bak moet. Flikker wat eieren en spek in de pan en je creëert je vette hap gewoon zelf.  Vergeet alleen niet met je bezopen hoofd het vuur uit te doen, anders is de kater morgenochtend wel heel groot. 

Beeld: Flickr/Alex Kehr, CC BY-SA 2.0