1. Nieuwe fase in je leven

Het leven als student gaat beginnen, een nieuw hoofdstuk in je leven! Hoe kun je zo’n fase beter beginnen dan om meteen met alles ‘nieuw’ te beginnen? Juist, door de stap te zetten naar een eigen onderkomen. Zo kun je vast langzaam wennen aan het leven van een volwassene, met de voordelen van het zijn van een student.

2. Gehucht is onhandig

Eerst een half uur fietsen, dan nog drie kwartier in de trein en van het station nog naar je uni of hbo? Dat is gewoon mega-onhandig. Om nog niet te denken aan de tijd die je bespaart door in je studentenstad te gaan wonen.

3. Vrijheid

Wat is er nou beter dan helemaal op jezelf en alle vrijheid van de wereld? Geniet er meteen van zodra het kan! Daarbij leer je meteen om zelfstandig(er) te zijn. Handig als je niet wil dat je moeder op je 25e nog steeds voor je moet koken, de was moet doen, en je vertelt wanneer je je kamer moet opruimen.

4. Leer je studentenstad kennen

Wanneer je meteen in je studentenstad gaat wonen leer je, niet geheel onbelangrijk, meteen de stad kennen waar je heel wat uren zult spenderen. Je wilt niet het risico lopen dat je pas na drie jaar weet waar je moet uitgaan, waar je heerlijk kan dineren en waar de beste terrasjes zitten.

5. Mensen ontmoeten

Niet alleen de stad leer je meteen kennen, ook ontmoet je snel een hoop mensen die al in desbetreffende stad wonen. Altijd handig als je contacten hebt binnen jouw stad, je weet maar nooit. Niet alleen om een saaie dinsdagavond wat leven in te blazen, maar ook als je printer last-minute weigert mee te werken – om maar iets te noemen.

6. Feestjes

Als je meteen op kamers gaat in jouw studentenstad hoef je geen enkel feestje te missen, je woont er immers toch al. Geen gedoe met treinen die niet rijden en overbezorgde ouders.