Tijdens zo’n avond, waarin je van kroeg naar kroeg loopt (en later kruipt) kom je ook de meest uiteenlopende types mensen tegen. Wij hebben de herkenbaarste types voor je op een rijtje gezet.

1. De partybarman 

Iedere kroeg heeft er wel eentje; de partybarman. Deze immer vrolijke barman wil niks liever dan jouw avond zo mooi mogelijk maken. Zolang je aan de bar blijft hangen zal je van tijd tot tijd een gratis shotje van hem krijgen, en wanneer je besluit een lekker potje te mexxen aan de bar is deze welkome verschijning ook niet de beroerdste om een dobbelsteentje mee te gooien. Wanneer er tot slot weer vervelende Nederlandse zeikmuziek gedraaid wordt is hij ook meer dan bereid een nummertje aan te slingeren dat wel bij jouw stemming past.

2. De gevangenisbewaker

Wanneer je met z’n vijven op stap bent en één van jullie wordt over een week pas 18, dan is dat normaal gesproken geen probleem. Tot je de gevangenisbewaker tegen komt. Dan is jouw vriend van 17 in zijn ogen 14 en blijft de deur potdicht. Ook als je wat aan het dollen bent met je vrienden en je het vlak voor de ingang van de kroeg uitschreeuwt van het lachen, word je per direct als ‘te dronken’ bestempeld en kun je je favoriete kroeg die avond wel vergeten.

3. De grondeigenaar

Een wat minder populair type dat je regelmatig tegenkomt is de grondeigenaar. Je vind de grondeigenaar voornamelijk in de drukkere kroegen, waar vrije grond schaars is en hij van mening is de meeste aanspraak te kunnen maken op deze grond. Kom je iets te dicht in de buurt van zijn personal space dan word je vakkundig weggedrukt door middel van een schouder. Wil je echter geen zwak figuur slaan en duw je een beetje terug, dan is er de kans dat meneer zich omkeert en je dreigend aanstaart. Vergeet op zo’n moment niet dat dit typisch gedrag is van zwakkere diersoorten die zich in een situatie bevinden waarmee ze zich geen raad mee weten. 

Feest uitgaan

4. Het roofdier

Dit type zal iets minder snel opvallen, aangezien hij veelal onopvallend opereert. Pas zodra het roofdier zijn doelwit gelokaliseerd heeft, onderscheidt hij zich van de rest van de aanwezigen in de kroeg. Doelgericht benadert hij zijn prooi en in een poging haar te verschalken vuurt hij een aantal vleiende, zoetsappige zinnen op haar af. Als zijn speciaal aangevraagde hitje opgezet wordt, beweegt hij zich iets dichter naar zijn toekomstige partner in een poging het eerste lichamelijke contact te leggen. Helaas, negen van de tien keer mislukt de jacht en moet hij verder zoeken. Roofdieren zijn echter geduldige jagers, en normaal gesproken scoren ze altijd wel een lekker hapje gedurende de nacht.

5. De bingedrinker

De bingedrinker is misschien wel de bekendste van allen. Deze feestganger klemt zich helemaal zuip, is om 12 uur nog maar amper aanspreekbaar en wordt van kroeg naar kroeg getild door zijn maten. Of hij nou zijn tentamen heeft gehaald of zijn relatie is net op de klippen gelopen, de reden doet er niet toe, zijn vertoning wel. Vaak kan je geweldig lachen om de capriolen van deze droeftoeter en is hij zich ook van geen kwaad bewust. Echter heb je er ook varianten bij lopen wiens motoriek helemaal is weggevallen waardoor iedereen die in zijn buurt komt zijn biertje op de grond ziet kletteren. Op dat moment is er eigenlijk nog maar weinig grappigs aan en kan dit individu beter met een maagpomp en een emmer in zijn bed gaan liggen.

6. De (ongeduldige) frituurschepper

Voor je naar huis gaat na een nachtje flink doorzakken, moet er natuurlijk nog even wat gegeten worden. De kans dat je na het wakker worden de volgende ochtend iets door je keel krijgt, is immers zeer gering. Bij het bestellen van je bakkie patat of broodje döner, kom je in aanraking met de ongeduldige frituurschepper. Deze persoon is de hele nacht al bezopen studentjes aan het voorzien van caloriebommen en naarmate het later wordt, des te minder de klanten nog aanspreekbaar zijn. De beste man kijkt ongeduldig naar de rij mensen achter je terwijl jij met veel pijn en moeite probeert om de juiste woorden te vormen en in enigszins begrijpbare taal uit te brengen.