1. Boek een camping aan het strand

Een enorm vakantiehuis op het strand is natuurlijk de droom. Maar in Nederland nog niet zo makkelijk te vinden en bovendien erg prijzig. Wil je toch lekker ‘s ochtends met de voetjes in het zand kunnen ontbijten en daarna de zee inlopen? Nederland heeft heel veel fijne campings waar je voor niet al te veel geld goed kunt vertoeven. 

2. Ga op citytrips

Ons land heeft genoeg parels van steden. Wat dacht je van een weekend in het gezellige Breda, hippe Rotterdam of het prachtige Maastricht? Ook kleinere steden zoals Leiden, Delft, Zutphen, Arnhem en Deventer zijn perfect om een dagje door te brengen. 

3. Neem de boot naar een TV-tas eiland 

Ultiem op vakantie in je eigen land is de boot pakken naar een van de Waddeneilanden. Of je nou met een vriend(in), je hele vriendengroep of je ouders gaat, je kunt je hier goed vermaken. Lekker bijkomen in een huisje en wandelen over het strand. Klinkt heerlijk toch?

4. Geef je vakantiegeld uit aan verschillende festivals

Je kunt er ook voor kiezen niet naar het buitenland te vertrekken maar dit jaar wat meer geld te besteden aan het bezoeken van festivals. De keuze is reuze, dus je hoeft je geen weekend te vervelen. Lees hier onze aanraders. In Nederland blijven deze zomer saai? Nee hoor!

5. Ga varen in Friesland

Lekker weer op komst? Hoe lekker is het om dan lekker rond te dobberen in de prachtige wateren van Friesland. Als je naar wat actie verlangt kun je hier ook goed watersporten beoefenen. Huur een bootje en ga een dag (of langer natuurlijk) het water op. Wijntje, broodje en muziekje erbij en een fijne tijd gegarandeerd!  

6. Wees een toerist in je eigen stad

Vast en zeker herkenbaar: je woont nu al enige tijd in je stad maar bent nog nooit naar dat ene museum geweest. Of in dat park gewandeld waar iedereen het altijd over heeft. Of gegeten bij ‘het lekkerste restaurant van de stad’. Neem een dag vrij en ga doen wat je altijd nog een keertje wilde doen in je eigen stad!