Jarenlang heb je onder de ijzeren vuist van de heerschappij van je ouders geleefd, nu ben je oud en wijs genoeg om je eigen beslissingen te nemen, je bent potjandorie toch student?! Afgelopen is het met moeders aardappelen en boontjes, aangebroken is de tijd van de diepvriespizza en de kapsalon

Gefeliciteerd, je bent dik aan het worden

De ene vette hap heb je nog niet weggespoeld met je glas bier of de volgende zit al in de frituur. Dit is natuurlijk genieten, maar na een paar weken merk je toch al wat veranderingen op. Je eens zo strakke buikje gaat zich meer en meer verstoppen achter een steeds dikker wordende pens en je betrapt jezelf erop al buiten adem te zijn als je twee trappen op loopt. Gefeliciteerd: je bent dik aan het worden.

Dit is geen proces om je voor te schamen, dit is iets waar (bijna) iedere student ooit tegenaan gaat lopen. Maar hoewel je er toch voor jezelf achter moet komen hoe je hiermee om gaat gaan zijn er wel een aantal tips om niet moddervet te worden:

1. Sportschool

Het klinkt cliché maar ga bij een sportschool. Hier kun je fijn je gewicht op peil houden en tevens je dansmoves verbeteren bij een leuke zumba-les.

2. Eet wat minder junkfood 

Het gaat wat te ver om te zeggen dat je alle dikmakers moet laten liggen, die zijn namelijk toch wel heel lekker. Maar het scheelt al enorm als je voortaan twee kleine kapsalons per week haalt in plaats van vier grote.

3. Pas op met bier 

Met een biertje kun je makkelijk een leuke avond in een heel leuke avond omtoveren maar het zijn enorme dikmakers. Laat daarom die derde pitcher eens wat vaker staan. Als je toch graag te diep in het glaasje kijkt, eet je ook meer, dus komen we bij het volgende punt.

4. Laat dat junkfood staan als je dronken bent 

Want laten we eerlijk zijn: het smaakt dan toch nergens meer naar en de volgende ochtend haat je jezelf.

5. Begin een relatie

Als je zelf geen discipline hebt wordt het lastig om slank te blijven, maar als je liefje steeds minder blij kijkt als jij je shirt uittrekt, kun je die discipline toch een stuk makkelijker opbrengen. En daarbij zijn je ‘nachtelijke avontuurtjes’ ook een soort van sport. ;)

6. Leen niets bij

Een student die niet bij leent is binnen de kortste keren een arme student, en als je geen geld hebt voor voedsel kun je het ook niet eten.

Dit zijn tips, je kunt er ook voor kiezen om gewoon lekker uit te dijen. Het is een vrij land en dat is je goed recht. Nogmaals, het is je studententijd. Je moet nu leren keuzes voor jezelf te maken, en als dik zijn jouw keuze is, draag dan je vet met trots!

 

 

Rotterdam_SW_Banner_large