De 25-jarige Milou studeert criminologie én rechten aan de VU. Milou heeft het terrortentamen inmiddels in de pocket. Maar niet voordat ze een aantal herkansingen heeft gemaakt. De ervaringsdeskundige vertelt.

 

1. Volg alle lessen

Er zijn zo veel leukere dingen en de verleiding is altijd aanwezig. Maar wil jij dit tentamen halen, ga dan voor één keer naar alle hoorcolleges en werkgroepen! Dit tentamen is te moeilijk om alleen uit het boek te leren.

 

2. Kom voorbereid naar de werkgroep

Zorg dat je het maximale uit de werkgroepen haalt door je goed voor te bereiden. Lees de literatuur van tevoren door, maak de opdrachten en zorg dat je een lijstje klaar hebt met vragen over de lesstof als dingen je nog niet duidelijk zijn.

 

3. Maak oefententamens

Online zijn verschillende tentamens van voorgaande jaren te vinden, bijvoorbeeld op studeersnel.nl. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen gaat jou helpen het tentamen te halen. Bekijk na ieder oefententamen op je fouten en besteed daar extra aandacht aan. Net zo lang totdat je het tentamen foutloos maakt.

 

4. Focus niet te veel op het boek

Het boek is dik en zware kost. Je hebt niet de tijd om het van A tot Z door te lezen. Beter let je goed op bij de colleges, maak je goede aantekeningen en stamp je die in je kop.

 

5. Vraag om hulp

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die wel een bèta-knobbel heeft. Als je diegene lief aankijkt wil hij/zij vast wel even de tijd nemen om al die moeilijke formules uit te leggen.

 

6. Ga naar de tentameninzage

Mocht je het ondanks alle inspanning onverhoopt toch niet halen: ga niet zitten mokken, maar ga naar de tentameninzage en leer van je fouten.