1. Citroen

Is de magnetron in de gemeenschappelijke keuken al een aantal jaartjes niet schoongemaakt? Dit omdat niemand zich er aan wil wagen omdat het geval zo goor is? Dit stukje fruit is de perfecte manier om de magnetron op een makkelijke manier schoon te maken. Breng een bakje water met een paar druppeltjes citroen en de schil aan de kook in de magnetron. Daarna hoef je alleen nog maar de magnetron af te nemen met een droge doek en hij is weer helemaal als nieuw.

2. Zout

Deze zullen de meeste wel kennen: rodewijnvlekken schoonmaken met zout. Is het weer zo ver dat jij of een dronken vriend(in) een glas heeft laten vallen? Verspreid een flinke dosis zout over de vlek in het tapijt of je kledingstuk en laat het goed intrekken. De korrels zullen het vocht opnemen en uit het tapijt of kledingstuk trekken. Daarna nog even schoonmaken met wat water en je ziet er niks meer van (als het goed is).

3. Komkommer

Heb je net gedoucht en is de badkamerspiegel beslagen? Als je toevallig nog ergens een komkommer hebt liggen, schil die dan even. Wrijf met de binnenkant van de schil over de spiegel en hij zal voorlopig niet meer beslaan als er iemand aan het douchen is.

4. Brood

Ook een wit brood kan een goed effect hebben op vegen en vlekken op de muur. Haal de zachte binnenkant uit een halfje brood en rol dit op tot een balletje. Wrijf met de bal over de vlekken en voilĂ , de vlekken zijn weg. Wat ook handig is: glassplinters oprapen met brood. Gebruik hetzelfde balletje als zonet en maak deze een beetje nat. Dep daarna op de grond waar het glas gevallen is en de kleinste stukjes zullen aan het brood blijven plakken.

5. Cola

Is ook de wc in de gemeenschappelijke badkamer al enkele maanden niet schoongemaakt en slaat het een beetje bruin uit? Koop een fles cola en giet deze leeg in de wc. Laat dit even intrekken en borstel daarna de wc goed. Met weinig moeite is de wc weer mooi schoon en ook niet geheel onbelangrijk: weer mooi wit.

6. Walnoten

Stel: je hebt een mooie houten tafel maar er stond iets zwaars op en daardoor heb je er nu een kras op zitten. Geen paniek! Ga geen bakken met geld uit geven aan het laten repareren ervan maar koop walnoten om de kras weg te werken. Kraak een walnoot en wrijf met het vruchtvlees over de kras. Wrijf daarna de olie die vrijkomt uit met je vingers en laat het een goede 5 minuten intrekken. Wrijf met een zachte doek over de kras en je ziet er al veel minder van.

Bron: College USA Today, Flair at Home