Een recruiter zorgt voor de werving en selectie van personeel, en plaatst dus de juiste persoon op de juiste plek binnen een bedrijf.

3 tips voor het schrijven van je sollicitatiebrief en cv

Richt je aandacht in de eerste plaats op je cv
Wanneer er ontzettend veel reacties binnenkomen, dan is er te weinig tijd om alle brieven uitgebreid te lezen. “Er wordt eerst naar je cv gekeken, omdat daar precies in staat welke opleidingen  je hebt gevolgd, wat voor werkervaring je eventueel hebt en het geeft daarnaast een globaal beeld van je persoonlijkheid en interesses”, zegt Nicole.

Omschrijf je motivatie voor de functie in je brief
In je cv schrijf je over je kennis en ervaring. Maar wat zet je nu in je brief? Nicole vertelt: “Veel sollicitanten sommen in hun brief op wat ze gedaan hebben, maar dat staat al in hun cv. Wat ik nu juist wil weten is waaróm iemand voor een bepaalde functie kiest, wat zijn of haar passie is en wie hij of zij als persoon is? Ik hoef geen opsomming van wat ik eigenlijk al in het cv heb gelezen.” Verder geeft Nicole aan: “Zorg ervoor dat er geen taal- en grammaticafouten in je brief staan. Als er taalfouten in een brief staan, dan zal ik altijd vragen waar dat aan ligt: is iemand niet taalvaardig of gewoon slordig?.En zorg dat je de naam aan wie je de brief richt, foutloos schrijft. Want fouten in een naam, dat kan écht niet!”

Wees origineel en probeer aandacht te trekken
Zorg voor een originele opening van je brief of een goede onderkop voor je cv. Trek de aandacht en zorg dat je de lezer van de brief triggert om verder te lezen. “Schrijf in je brief bijvoorbeeld hoe jij jezelf ziet in de functie of hoe je denkt de functie in te zullen vullen. Dát is wat een recruiter wil weten. Laat weten wie jij bent en waarmee jij je onderscheidt van anderen!”

3 tips voor je sollicitatiegesprek

Bereid jezelf goed voor
Ga niet zonder voorbereiding je sollicitatiegesprek in. Weet met wie je spreekt en wat zijn of haar functie is. “Bedenk wat voor vragen je kan verwachten en probeer antwoorden en voorbeelden achter de hand te hebben, zodat je niet stilvalt. Wat trouwens niet wil zeggen dat geen antwoord hebben fout is, hoor. Geef dan gewoon even aan dat je er even over na wilt denken en aan het eind van het gesprek op de vraag terugkomt”, vertelt Nicole. En verder zegt  ze dat het verstandig is om zelf ook vragen te stellen. “Maar zorg wel dat je het antwoord daarop niet al had kunnen lezen op de bedrijfswebsite. Vraag bijvoorbeeld hoe een werkdag in de functie eruitziet of met hoeveel collega’s je samen zou werken. Op deze manier toon je interesse in het bedrijf en dat is goed.”

Stel jezelf open
Volgens Nicole heeft een recruiter er het meeste aan als je jezelf openstelt en eerlijk antwoord geeft op vragen tijdens het gesprek. “Als ik tijdens een gesprek denk dat een kandidaat sociaal wenselijke antwoorden geeft, dan geef ik dat aan. Ik vraag dan om gewoon eerlijk antwoord te geven, zodat ik iemand écht leer kennen.”

Wees eerlijk
Jezelf beter voordoen, is niet handig. Je zult er in de functie altijd tegenaan lopen als je hebt aangegeven iets te kunnen, terwijl dat niet waar is. Nicole: “Als je nog niet veel ervaring hebt, of je weet dat je bepaalde competenties nog moet ontwikkelen, dan is dat niet per definitie een afbreukpunt. Ben je een starter, dan is dat juist heel normaal. Prent jezelf in dat je niet voor niets op gesprek gevraagd bent, dus wees gewoon zeker van jezelf en blijf eerlijk. Daar kom je veel verder mee.”

Over Nicole Boomaars
Nicole is corporate recruiter bij recruitmentbureau Hays en werft en selecteert voornamelijk starters binnen de arbeidsmarkt.

recruiter Nicole Boomaars


Dit artikel is geschreven door Marleen van Puijenbroek van Voorbeeldsollicitatiebrief.info, een website waar je kwalitatieve, up-to-date en gratis sollicitatiebrieven vindt die je als voorbeeld kunt gebruiken bij je sollicitaties.