1. Altijd iemand om mee samen te eten

De welbekende groepschat met je huisgenoten wordt hier maar al te graag voor gebruikt. Dan hebben we het natuurlijk over het appje ‘wie eet er thuis vanavond’? Hoe meer huisgenoten, hoe kleiner de kans is dat je alleen moet eten. Het is niet alleen gezellig maar scheelt ook in kosten. Winnen!

2. Samen brakdagen houden

Niks ongezelliger dan in je eentje brak zijn. Het allerleukste is toch om de avond er voor te bespreken met je vrienden of vriendinnen? Maar als je te brak bent om je huis uit te gaan, is het natuurlijk ideaal als jouw vrienden zich in hetzelfde huis bevinden. Verzamelen in de woonkamer, tv aan, eten erbij en laat de ultieme brakdag maar beginnen!

3. Burgerlijke boodschapjes samen doen

Of je nou naar de supermarkt moet, de fietsenmaker of de HEMA, er is vast wel een huisgenoot die ook nog even daarheen moet. Zo wordt zo’n saai verplicht uitstapje toch een stuk gezelliger.

4. Het schoonmaak leed samen delen

Studenten houden niet van schoonmaken. Dat weten we allemaal. Maar als je met huisgenoten woont scheelt het dat je niet telkens het hele huis in je eentje hoeft schoon te maken. Bovendien kan je er ook lekker samen over klagen. Gedeelde smart is halve smart!

5. Ze halen boodschappen voor je

In de categorie heel erg lief: roomies die vragen of je nog wat nodig hebt van de supermarkt. Komt dat even goed uit, want jij hebt echt even geen puf om naar de supermarkt te fietsen maar wél heel veel zin in een zak popcorn.  

6. Samen uit samen thuis

Huisuitjes: wie wordt er niet blij van! Bijvoorbeeld lekker samen uit eten en stappen. Samen indrinken en naar de club en daarna mag je ook samen weer naar huis. Alsof je met je familie op stap bent. Maar dan met wat meer alcohol. En dan de volgende dag weer samen brak zijn; het kan niet op dat samenwonen!