Dr. Martens

Ideaal bij een regenachtig festival in een grasachtig park. Dr. Martens (of andere kistjes) zijn stevig en waterdicht. 

 

Regenlaarzen

Regenlaarzen zijn helemaal geen gek idee, want een grasvlakte verandert in een modderig terrein als het regent. Koop een paar regenlaarzen met een leuke opdruk en voilà: klaar voor de modder.

festivalschoen all stars pixabay kaboompics
Beeld: Pixabay/Kaboompics

All Stars

Als je de hele dag een zonnetje op je bol hebt, zijn All Stars in een donkere kleur waarschijnlijk je beste optie. Geen witte, die krijg je nooit meer schoon. Zelfs niet na een rondje in de wasmachine (ik spreek uit ervaring). All Stars zijn heerlijke luchtige schoenen waar je niet snel zweetvoeten in krijgt. En niet geheel onbelangrijk: ze staan onder iedere outfit.

 

Sandalen

Festival met strand en zon? Bofkont! Dan kun je prima voor sandaaltjes of slippers gaan.

 

Korte laarzen

Strandfestival met regen? Ga voor korte laarzen. Geen zand in je schoenen en een western- of bohemian-achtige look. Is het festival deels op een terrein met een stenen of houten ondergrond? Dan zijn All Stars of Adidasjes misschien een beter idee.

festivalschoen stof pixabay unsplash
Beeld: Pixabay/Unsplash

Oude vertrapte gympen

Bij indoorfeesten geldt vaak: niemand let op je schoenen. Waarschijnlijk is het er donker en druk en neemt niemand de moeite je van top tot teen te bekijken. Maar hier gebruik van! Trek je oude, vertrapte gympen aan, grote kans namelijk dat je schoenen alleen maar viezer gaan worden. 

Psst: jouw favoriete festivalschoenen koop je natuurlijk via Stufi van Studenten.net! Zo krijg je bij Sarenza 8% van je aankoopbedrag gestort op je account, bij Wehkamp 5,5% en bij Zalando ook 8%! 

 

Auteur: Maartje Bressers