Natuurlijk snappen wij ook wel dat het veel moeite kost om iets leuks te verzinnen voor Valentijnsdag. Daarom helpen wij je even een handje!

 

1. Herbeleef jullie eerste date

Niets is toch romantischer dan dit?! Neem hem/haar mee naar de plek waar jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben. En jullie eerste zoenpartij in de kroeg telt niet: het gaat om de plek waar jullie eerste officiële ‘date’ plaatsvond. Ga terug naar bijvoorbeeld datzelfde restaurant en bestel precies dezelfde gerechten. Zo krijg je dat gevoel van de eerste date weer helemaal terug.

 

2. Boek een hotel

Waarom ook niet? Je kunt je geld uitgeven aan een dure parfumfles of aan een etentje, maar ook aan een overnachting in een hotel! Zorg dat jullie echt even ‘offline’ gaan samen en geniet van alle luxe (roomservice, sauna’s en de sportschool) die een hotel te bieden heeft. Zo’n omgeving geeft jullie relatie gegarandeerd een boost. Wedden dat het niet alleen bij Netflixen blijft deze avond?

 

3. Ga samen koken

Uit eten gaan is leuk, maar zelf kokkerellen is eigenlijk nog leuker! Kleed de tafel romantisch aan en zorg voor - heerlijk cliché dit - veel kaarslicht, zwoele muziek en jullie favoriete gerechten. Je kunt je vriend(in) verrassen met een diner, maar het is leuker als jullie samen aan de slag gaan in de keuken. Want eerlijk is eerlijk: dit gebeurt niet vaak, en stiekem wil je dit wel vaker doen.

 

4. Ga op dubbeldate

Of dit nou met je broertje, beste vriend of met je collega is. Ga samen wat leuks doen – je zult zien dat je met vier personen meer mogelijkheden hebt dan met z’n tweetjes. Denk hierbij aan bowlen, lasergamen of een kookcursus. Zo bezorg je niet alleen je vriend(in), maar ook je broertje/vriend/collega een onvergetelijke en originele Valentijnsdag!

 

5. Dineer in het donker

Als je toch meer van de etentjes bent, is dineren in het donker een verrassende optie. Proeven, ruiken en horen zal heel anders zijn. Je ziet letterlijk niets en hierdoor wordt de smaakbeleving heel anders. Je hebt geen idee wat je voorgeschoteld krijgt, maar dit maakt het juist extra spannend. Vele restaurants, zoals CTaste in Amsterdam, spelen hierop in met hun Valentijnsarrangementen. Tijdig reserveren is aan te raden!

 

6. Ga samen uit

Hebben jullie een DJ/band/musical/act waar jullie allebei ontzettend fan van zijn? Ga dan samen naar een concert/voorstelling/club night van jullie ‘idool’. De kans dat dit event tijdens Valentijnsdag zal plaatsvinden is vrij klein, maar in dit geval vieren jullie Valentijnsdag gewoon wat later (of eerder). Bovendien is het dan veel minder druk in alle restaurants als je besluit om van tevoren toch nog even cliché uit eten te gaan 