Je hoeft je dan immers niet druk te maken over of iedereen het eten wel lekker vindt en wat voor gênante dingen er over jou boven water komen. Maar let op: bij het 21 diner van anderen gelden een aantal ongeschreven regels waar je je aan dient te houden. 

1. Dresscode

Mannen komen in pak en vrouwen in jurkjes en op hakken. Houd je hier dus aan! Tenzij er een thema is natuurlijk, dan zoek je daar een passende outfit bij.

2. Meet the parents

Het is traditie om het 21-diner te organiseren bij de ouders thuis. Een bekende plek voor vrienden van vroeger, maar nieuwe studie- en verenigingsvrienden zijn er waarschijnlijk nog niet geweest. Dus, wanneer je voor de eerste keer bij iemand thuis komt, wees dan beleefd tegen de ouders. Neem desnoods een bloemetje mee als bedankje, als je helemaal een goede indruk wilt achterlaten!

3. Niet klagen

Dit spreekt misschien voor zich, maar als jij niet van vis houdt en je krijgt bij het voorgerecht een stukje vis, dan eet je dat op. Het eten is met liefde bereid en het is dus niet netjes om iets te laten liggen omdat je het misschien niet lust. 
4. Drink gezellig mee
Grote kans dat bij elk 21-diner iedereen aan het eind van de avond behoorlijk dronken is. We gaan je natuurlijk niet verplichten om te drinken, maar wanneer iedereen aan het water zou zitten wordt de avond er ook niet spannender op. Drink dus gezellig mee met de jarige. 

5. Gebruik codetaal

Tussen de gerechten door is het tijd voor speeches. In geuren en kleuren vertel je over die keer dat je de jarige ’s nachts naakt in zijn of haar eigen kots naast de club vond en over de seksspeeltjes die hij of zij gebruikt met scharrels.  Heel grappig om deze herinneringen op te halen, maar je bezorgt de oma van de jarige een rolberoerte. Houd het dus subtiel en omschrijf de gebeurtenissen zo dat degene die erbij waren precies weten waar je het over hebt, maar de ouders alleen wat ongerust en niet-begrijpend glimlachen.

6. Ga mee naar de kroeg

Nog een traditiepuntje: na het diner ga je uit in de woonplaats waar de jarige geboren en getogen is. Oftewel, de lokale kroeg van het dorp onveilig maken!