1. Het doucheputje

Hier ga je haar vinden. Heel veel haar. Daar moet je verder maar niet al te veel over nadenken, behalve het feit dat het echt wel belangrijk is dat dit af en toe wordt schoongemaakt. Je bent nog verder van huis als alles eenmaal volledig verstopt is en er professionele hulp aan te pas komt.

 

2. Koelkast

En daarmee bedoelen we niet alleen de buitenkant. Controleer eens hoe veel in je koelkast eigenlijk al jaren over de datum is en of er inmiddels al voedsel in je koelkast is verteerd. Daarnaast kun je er niet omheen: het koelkastrubbertje (als je die überhaupt nog hebt). Rob Geus zal trots op je zijn.

 

3. Op en onder alle kastjes

Waarschijnlijk kom je er niet heel vaak, maar ook op en onder je kastjes ligt een hoop viezigheid. Denk aan etensresten, maar ook aan complete muizenfamilies, huismijt en andere dingen waar je niets vanaf wilt weten.

 

4. Je slaapkamer

Af en toe eens een raam opendoen doet al wonderen, laat staan als je al je kleren opvouwt, de vloer leegmaakt en alle bergen papier ordent. Er wordt gezegd dat wanneer je slaapkamer opgeruimd is, je ook nog eens een stuk beter slaapt. Twee vliegen in één klap dus (misschien wel letterlijk).

 

5. Je telefoon en laptop

Stiekem weten we wel hoe vies deze apparaten eigenlijk zijn, maar meestal doen we er niet echt iets aan. Maar in het kader van deze voorjaarsschoonmaak ontkom je er niet aan.

 

6. Je kledingkast

Deze is niet zo zeer gericht op schoonmaken, maar wel op opruimen en weggooien. Hoeveel van al je kleding draag je nou daadwerkelijk? Meteen een goed excuus om weer nieuwe kleding te kopen. Jij een nieuwe en opgeruimde kledingkast én je kan iemand anders er blij mee maken.