1. Maak een to-do list

Dat rooft 10 tot 15 minuten van je avond, maar scheelt stress in de ochtend. Zo weet je wat je ’s ochtends moet doen en in welke volgorde. Opschrijven wat je nog moet doen scheelt ook mijmeren in bed en dus extra slaap!

 

2. Doe je haar ’s avonds al 

Oké, dit is vooral een vrouwendingetje, maar je kan tijd (en natte haren) besparen in de ochtend als je ze de avond ervoor wast! Je kan ook al aan de slag gaan met krullen of stylen. Even een borstel erdoorheen ’s ochtends en go! Je kan ook investeren in een zijden kussensloop, dat maakt je haar minder snel kapot. 

3. Kies je outfit alvast uit

Je hebt vast wel eens voor de kast gestaan met drie verschillende broeken in je hand. Geen tijd voor ’s ochtends! Check het weer en leg je outfit klaar. Van onderbroek tot schoenen, want voor je het weet, is je lievelingspaar de volgende dag ineens foetsie.

4. Pak je tas alvast in

Hier heb je misschien zelf al aan gedacht, maar wie doet dat nou echt? Toch is het wel überchill als je alleen maar onderweg naar buiten je tas over je schouder hoeft te hangen en klaar!

5. Eet je ontbijt onderweg op

Eet iets makkelijks als een mueslireep of een stuk fruit. Voor de mensen met die het eerste uur kunnen overleven zonder iets te eten, kan koffie in een meeneembeker ook werken. Voor de bakkers onder ons, muffins on-the-go zijn ook goed te doen. Moet je ze natuurlijk wel een dag eerder bakken!

6. Snel naar college

Niet in de zin van snel fietsen (mag wel natuurlijk), maar een snelle route uitkiezen. Ken je tussendoorweggetjes of shortcuts? Gebruik ze! Zet een powerplaylist aan en zet ‘m op een lopen, ben je ook gelijk wakker!

 

Met dank aan: hercampus