1. Je fiets hangt aan de muur

Hipster present! Jij hebt zo’n toffe racefiets, maar natuurlijk mag die niet buiten staan weg te roesten (of de fietsendieven al van ver lokken). Enige oplossing? Zulke toffe haakjes aan de muur waar je je lichtgewicht-frame zo op tilt.

 

2. Je spullen hebben meerdere functies

Je hebt een poef waar je ook al je zooi in kwijt kan, je bed is een hoogslaper en je koelkast gebruik je als aanrecht. Tja, je moet iets.

 

3. Je neemt genoegen met minder spullen

Uiteraard zou jij als culinair wonder graag de hele pannenset bij de Blokker kopen, maar daar heb je gewoon geen ruimte voor. Dus heb je één koekenpan en één pan om in te koken, en dat is het wel.

4. Je bent ee Ikea-fanboy/fangirl

Wie is de koning in kleine kamers leefbaar maken? Ikea natuurlijk! Je kunt uren doorbrengen in de voorbeeldwoningen en kent alle trucjes op je duim. Bij het uitkomen van de nieuwe catalogus kun je dan ook niet wachten om te zien welke slimme dingen de ontwerpers nu weer hebben bedacht.

 

5. Je leeft veel buitenshuis

Studeren doe je in de UB of een koffietentje, want anders komen de muren zo op je af. Een feestje vier je in de kroeg, want in jouw kamer passen met een beetje proppen net vijf mensen. En in de zomer ben je natuurlijk alleen maar in het park te vinden.

 

6. Je hebt een eenpersoonsbed

Anders kan de deur niet open. En dat bed is eh... héél knus.

 

 

Misschien niet zo herkenbaar, maar wel briljant: je vieze was in een hangmat gooien.

hangmat was