1. Pompoensoep

Een echte klassieker. Lekker voor als je weer eens natgeregend bent en je zin hebt in iets warms. Je kan het natuurlijk uit een pakje halen, maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder!

2. Pompoenspaghetti

Als je een spaghettipompoen doorsnijdt, begrijp je waarom hij zo heet. Het vruchtvlees lijkt verdacht veel op spaghetti. En dat kun je dus gebruiken om een lekkere spaghetti van te maken. Gebruik verder de gangbare ingrediënten zoals tomatensaus en gehaktballen.

 

3. Pompoenstoof

Lekker met bonen en worst, echt een herfstgerecht. Maar zoals met de meeste stoofjes heb je hier wel geduld voor nodig. Maar het is het wachten meer dan waard! Ga jij hem proberen?

 

4. Geroosterde pompoen uit de oven

Eigenlijk net zoals je courgette of zoete aardappel uit de oven maakt. Beetje olijfolie, wat kruiden, een oven en je kan lekker happen!

 

5. Pompoenpizza!

Yes! Pizza! En pizza kan je natuurlijk zelf maken en dus ook zelf bedenken wat je erop gooit. Dus waarom geen pompoen? Maak hem bijvoorbeeld af met wat rode ui, courgette en geitenkaas. Heeeeerlijk!

 

6. Pumpkin spice latte

Hij kan niet ontbreken in dit rijtje herfst-pompoengerechten. De Pumpkin spice latte. Perfect voor onderweg, om je even bij op te warmen of gewoon omdat hij knetterlekker is! Wederom: makkelijk zelf te maken
 

 

Beeld: Unsplash - Dan Gold