1. Zweten betekent niet dat je harder sport

Het voelt wel goed: na je work-out baden in het zweet. Dan heb je pas echt het gevoel dat je wat gedaan hebt! Maar helaas: dat klopt niet. Het betekent niet dat je meer calorieën hebt verbrand dan anders. Het betekent dat je het warm hebt. Dat kan natuurlijk omdat je zo hard aan het sporten bent, maar ook omdat de sportschool de verwarming iets te hoog heeft staan.

 

2. Mannen en vrouwen moeten andere work-outs doen voor dezelfde spieren

Omdat een vrouwenlichaam minder testosteron produceert en minder spiermassa heeft, moeten vrouwen andere oefeningen doen om hetzelfde resultaat te bereiken dan mannen. Vrouwen moeten meer herhalingen doen met zwaardere gewichten, om dezelfde hoeveelheid spieren te kweken als mannen.

 

3. Rust is ook belangrijk

Het is een fijn excuus als geen zin hebt om van de bank te komen, maar het klopt wel. Om spieren op te bouwen, zijn rustdagen essentieel. Elke dag naar de sportschool gaan is dus helemaal niet goed voor je.

 

4. 60% van de leden gaat niet naar de sportschool

Ben jij ook zo’n type dat de plaatselijke sportschool sponsort? Je bent niet alleen. Veel mensen sluiten vol goede voornemens een abonnement af, maar kan dit niet waarmaken. Sportscholen maken hier flinke winst op.

 

5. Je hebt water nodig tijdens het sporten

Als je aan het sporten bent, is het belangrijk om je vocht aan te vullen. Als je spieren 3% vocht verliezen, verliezen ze daarmee 10% van hun kracht. Je work-out wordt dus een stuk minder effectief. Neem altijd een flesje water mee. Echte sportdrank heb je pas nodig als je 1,5 uur achter elkaar intensief sport.

 

6. Je kunt ook afvallen als je stil zit

Wil je afvallen? Werk dan flink aan je spieren. Je spieren gebruiken namelijk de hele dag door vet, niet alleen als je aan het sporten bent. Hoe hoger je spiermassa, hoe meer vet je verbrandt.

 

Bron: Fitness Frenzie