1. Ik ga naar colleges

Soms lijkt het saai en niet nodig, maar als je naar college gaat, heb je een groot deel van de tentamenstof al eens gehoord. Dat maakt het leren makkelijker.

2. Ik ga naar tentameninzage

Geen goed cijfer? Beter dan ‘gewoon’ een herkansing doen, is een herkansing doen nadat je weet wat je fout hebt gedaan bij het oorspronkelijke tentamen. Ga dus zeker naar de tentameninzage, óók als je lang moet wachten of als het moment je eigenlijk helemaal niet uitkomt.

3. Ik geef mijn kledingkast een update

Je kent het vast: ‘Dress for the job you want, not for the one you have’. Dat geldt ook voor je stage. Het kan echt geen kwaad om iets netter gekleed te gaan dan strikt van je verwacht wordt.

4. Ik ga niet te streng zijn voor mezelf

Voor alle perfectionisten onder ons die een nacht niet slapen omdat er een spelfout in hun paper stond: get over it. Je studeert om te leren, niet om meteen al perfect te zijn. Er zijn niet voor niets herkansingen in het leven geroepen. Als je bij fouten maar nadenkt over waarom het fout is gegaan, zodat je het de volgende keer voorkomt.

5. Ik ga goed voor mezelf zorgen

Gezond leven schiet er nog weleens bij in tijdens het studentenleven. Toch is het wel belangrijk in stressvolle periodes (of om je hersenen optimaal in te kunnen zetten). Beperk dus de avondmaaltijden van thuisbezorgd en zorg dat je sportschool af en toe van binnen ziet.

6. Ik ga wat vaker uit mijn comfort zone

Je studententijd is hét moment om dingen te proberen die je eigenlijk niet zo goed durft. Ga bij een vereniging, studeer een semester in het buitenland of probeer een nieuwe sport uit. 

Bron: USA Today