Het waslabel niet lezen

Een jurkje gemaakt van kwetsbare stof kun je niet zomaar in de droger gooien, een shirtje was je niet op een megahoge temperatuur. Je kunt veel ellende (en gekrompen kleding) voorkomen door even de waslabels te checken. Kost je een paar seconden, scheelt een hoop.

 

Je wasmachine niet wassen

Zeker in een studentenhuis, waar véél gewassen wordt, maar niemand echt verantwoordelijk is voor de wasmachine, wordt die wasmachine nauwelijks (of niet) schoongemaakt. En dat is ranzig, want veel van de vuiligheid blijft achter in de machine. Draai voor de grap eens dat rubber binnenstebuiten. Gadver. Zet de machine af en toe eens aan op het heetste programma, met een flinke scheut schoonmaakazijn in het vakje voor het wasmiddel.

 

Zwemkleding in de wasmachine gooien

Handwasjes? Daar heeft toch niemand tijd voor? Klopt, maar spoel in het vervolg toch maar gewoon je zwemkleding uit in koud water. Loop jij niet het risico om straks in een vervaagde (en doorzichtige) zwembroek rond te lopen.

 

Zwarte kleren niet ‘gewoon’ laten opdrogen

Kennelijk zorgt een droger (mocht je het grote geluk hebben een droger in je studentenhuis te hebben staan) ervoor dat zwarte kleren sneller vervagen. Hang je zwarte kleren ook zeker niet in de zon te drogen, want dat heeft hetzelfde effect.

 

Wasverzachter gebruiken bij je handdoeken

Huh, wie gebruikt er nou geen wasverzachter voor zijn handdoeken? Iedereen wil toch zo’n lekkere zachte fluffy hotel-handdoek? Toch is het niet heel handig: handdoeken gewassen met wasverzachter nemen minder vocht op. En laat dat nou net de functie zijn van een handdoek.

 

Gebreide vesten ophangen

Fijn he, die dikke winterse vesten die je nu weer aan kan? Let er wel op dat je ze te drogen légt in plaats van hangt (kan heel simpel op een wasrekje). Want nat zijn dit soort kleren véél zwaarder, wat ervoor kan zorgen dat ze in uitgerekte staat opdrogen. En anders heb je er wel lelijke afdrukken van je wasknijpers in staan.

Bron: HerCampus