1. Muggen die je lekprikken

Ben jij zo’n pechvogel die in de zomer onder de jeukende muggenbulten zit? Eén nacht je raam open voor de nodige afkoeling en de volgende ochtend ben je helemaal lekgeprikt. Muggen komen op water af, daar leggen ze hun eitjes in. Zorg dus dat de dakgoot vlak bij jouw raam niet verstopt zit en er bijvoorbeeld geen water op het dak blijft staan na een regenbui.

Een anti-insectenmiddel is sowieso een goed idee. Haal eentje met een hoog percentage deet. Wel jammer van die indringende geur die je uitwasemt. Je hebt lampjes die je in het stopcontact steekt en die muggen afschrikken. Daarnaast kun je onder een klamboe slapen en een hor voor je raam (laten) maken. O en muggen killen door een flinke laag haarlak op ze af te spuiten, schijnt ook te helpen. En door het slikken van vitamine B-pillen zou je minder aantrekkelijk worden voor muggen.

2. Sneller schimmel in je eten

Aardbeien, tomaten, komkommer: allemaal verfrissend en lekker in de zomer, maar hoe warmer het wordt, hoe sneller je producten bederven. Tomaten en komkommers blijven in de regel langer goed buiten de koelkast, maar met temperaturen rond de 30 graden wil je ze waarschijnlijk toch graag in de koelkast bewaren. Haal een rol vershoudfolie bij de supermarkt en wikkel je producten in folie. Of bewaar de komkommer in het verpakkingsmateriaal waar je hem in krijgt. Papieren zakjes werken goed bij aardbeien. Overigens kun bananen beter niet bij je pasgekochte groente en fruit bewaren, zij zorgen ervoor dat ander voedsel sneller rijpt. Hier lees je nog 8 tips om je voedsel langer te bewaren.

3. Zweetlucht (van huisgenoten)

Je bedompte studentenhuis gaat ook niet beter ruiken in de zomer. Rottend eten, maar zeker ook ‘geurende’ huisgenoten zorgen dat je af en toe naar adem moet happen. Wijs je huisgenoot vooral op de voordelen van deo, maar daarmee heb je de bedompte lucht je huis nog niet uit. Zet ramen en deuren tegen elkaar open, hang luchtverfrissers op of kook wat wasverzachter in een pannetje op het fornuis.

Heb je zelf snel last van zweetgeur? Draag shirtje dan niet langer dan één dag achter elkaar. Om de zweetgeur uit je kleding te krijgen schijnt het te helpen om je kleren voor het wassen een poos te laten weken in water met azijn. Zorg dat je je oksels goed wast voordat je (nieuwe) deo opdoet.

4. Fruitvliegjes

Koop je een tros bananen, dan weet je zeker dat er een paar dagen later een fruitvliegjeskolonie op af komt. Behalve je bananen eerder opeten (of in smoothies gooien), zijn er meer manieren om deze irritante beestjes tegen te gaan. Zo kun je een paar fruitschillen in een potje doen, en een stuk folie over het potje spannen. Als je een paar gaatjes in het folie prikt, kunnen de vliegjes wel naar binnen, maar niet meer naar buiten. Plaats het potje vlak bij je fruit of in de koelkast. O, en je vuilniszak (met schillen) wat vaker weggooien, wil ook wel helpen.

5. Slapen is bijna onmogelijk

Fijn, die warmte, maar slapen is wel ellendig. Een pyjama dragen, ventilator op je gezicht zetten en een koude douche kunnen helpen. Hier vind je 7 tips om toch te kunnen slapen in de hitte.

6. (vliegende) mieren

Mieren en vliegende mieren die achter elkaar door je keuken lopen, leuk is anders. Het beste is om de bron te vinden, het mierennest dus. Als je daar kokend water (eventueel met soda) op gooit, zou het nest moeten verdwijnen. Een lokdoosje in je keuken is fijn, maar je kunt ook met huis- tuin- en keukenmiddeltjes aan de slag. Zo zouden mieren niet van knoflook, koffiedik, lavendel en bieslook houden (en jij juist wel!) en kunnen ze niet tegen gist. Iets zoets mengen met gist zorgt ervoor dat ze zich voleten en later doodgaan.

Beeld: Pixabay/jpgthailand