1. Vliegtuigen worden nauwelijks schoongemaakt

Je verwacht misschien dat een vliegtuig na elke vlucht snel, maar wel redelijk oké wordt schoongemaakt. Helaas is dit niet het geval. Het aantal schoonmaakbeurten is afhankelijk van hoe vaak het toestel dagelijks gebruikt wordt. Mocht je smetvrees hebben, neem dan vooral de eerste vlucht van de dag. Dan is de kans het grootst dat je een ‘schone’ vlucht aantreft. Maar ook dan moet je mazzel hebben, aangezien de meeste toestellen slechts 1 of 2 keer per week een grondige poetsbeurt krijgen. 

2. De vlucht wordt niet ál-tijd even goed getraceerd 

Als je een internationale vlucht neemt waarmee je een zee of oceaan oversteekt, dan mag je soms best even duimen. De exacte bewegingen van vliegtuigen boven zee worden niet heel gedetailleerd opgevangen. Daarom duurt het ook zo lang om vliegtuigen die boven zee zijn verdwenen, op te sporen. Simpelweg vanwege het gebrek aan een nauwkeurig GPS-signaal. 

3. Het personeel gebruikt geheime codes

Als de piloot 7500, 7600 of 7700 omroept, is er iets niet goed. Mocht de code 7500 worden omgeroepen, dan is het vliegtuig gekaapt. Mocht de code 7600 worden omgeroepen, dan is de communicatie met de bewoonde wereld verbroken. En mocht je 7700 horen, dan is er sprake van een calamiteit. Daarnaast gebruikt het personeel codes om vervelende of opvallende passagiers aan te duiden.  

4. Boek jullie tickets apart

Jullie tickets ja, niet jouw ticket. Als je met een groep een vlucht wilt boeken, zorg er dan voor dat je één ticket per keer boekt. Dit is goedkoper dan bijvoorbeeld 5 tickets tegelijkertijd. Waarom? Tsja, sluipmarketing om meer geld te verdienen.  

5. Drink vooral niets uit kannen tijdens je vlucht

En dan gaat het specifiek om koffie en thee. De kannen waarin deze warme dranken zich bevinden, worden nauwelijks schoongemaakt. Het personeel drinkt nóóit koffie en thee uit deze kannen. Dat zegt genoeg. Hetzelfde geldt voor drinkwater uit de tap. Gelukkig bestellen de meeste passagiers gewoon flesjes water aan boord. Maar mochten de flesjes water op zijn, dan weet je in ieder geval wat je níet moet bestellen. Oh, en nu we toch lekker bezig zijn: dienbladen worden tussendoor óók niet schoongemaakt. 

6. Niet je comfort, maar je veiligheid staat centraal 

Niets is chiller dan het moment waarop de lichten in je vliegtuig worden gedimd tijdens een vroege of late vlucht. Maar het personeel doet dit niet om jou van een goed rustmomentje te voorzien. Door lichten te dimmen, wennen je ogen aan het donker. Mocht er iets gebeuren, dan kun je sneller evacueren omdat je alles goed kan zien. De ramen moeten om dezelfde reden open blijven. Het personeel kan zo naar buiten kijken, en hulpdiensten kunnen zo naar binnen kijken. En waarom je je tafeltje altijd in moet klappen en je stoel rechtop moet staan? Je raadt het misschien al: zo kun je makkelijker evacueren.