1. Een fiets

Als je trouwe barrel weer onvindbaar is en er waarschijnlijk nu iemand anders op rijdt, moet je aan een nieuwe fiets komen. Nadat je met een zuur gezicht het verhaal aan je ouders vertelt, vinden ze het toch een beetje zielig voor je. Morgen kan je die van je vader lenen, gaat hij een nieuwe fiets voor je halen.

 

2. Boodschappengeld

Mocht je een keer boodschappen doen, wat mams of paps toch meestal doet, krijg je dat geld vaak terug. Want je ouders doen de boodschappen dus krijg je dat netjes terug. Om de centen wordt niet zo moeilijk gedaan, er wordt afgerond op hele euro’s. 

 

3. Studieboeken

Je ouders zien je thuis zwoegend over je studieboeken zitten. Als je laat doorschemeren dat je aankomende periode weer nieuwe boeken moet kopen en je echt geen geld meer hebt, zullen je ouders altijd bijspringen. Educatie is het belangrijkste! Ze hebben er toch voor gespaard.

 

4. Elektronica

Je wil best wel een tv op je kamer, je hebt een iPad nodig voor school, of je telefoonscherm ligt in duizend stukjes. Zelf vind je het niet zo erg om met oud spul te leven, maar je ouders vinden het helemaal niks. Een beetje zuchtend en steunend zullen ze je een handje helpen.

 

5. Kleding

Als je op jezelf woont kan je alles aantrekken wat je zelf wil en waarschijnlijk houd je geen geld over om iedere maand iets nieuws aan je garderobe toe te voegen. Als je nog bij je ouders woont, zullen die niet akkoord gaan met iedere dag hetzelfde shirt. Je moeder zal je mee de stad in nemen (en alles betalen) of anders wel een briefje van 50 in je hand stoppen om een nieuwe broek van te halen. Bedankt mam!

 

6. Iedere avond een goede maaltijd

Dat krijg je niet voorgeschoteld als je op jezelf woont. Een lekkere flinke maaltijd van je ouders. Je moet natuurlijk goed eten, dus honger zal je niet lijden. Heerlijk! Nog bij je ouders wonen.

 

Er zijn nog meer voordelen van thuis wonen!