De bierdouche

Altijd loopt wel een of andere grapjas rond die het nodig vindt om met het vloeibare goud dat bier heet te gaan gooien. En iedere keer weten ze mijn humeur weer eventjes te laten dalen als weer enkele druppels, of een hele beker, bier op mijn hoofd of in mijn nek belandt. (Let op: gifje is uit oogpunt van de gooier. Niet uit dat van mij.)

De stagedive

Op heel veel festivals verboden, maar wie houdt je tegen? Veel artiesten genieten ervan om een lekkere duik in het festivalpubliek te nemen en op handen gedragen te worden. Zelf sta ik nooit echt ver genoeg vooraan om het goed mee te krijgen, maar dat is wel een van mijn festivaldoelen.

Het zwembad op de toiletten

Op festivals staat hygiëne meestal niet hoog op de checklist bij het publiek. De toiletten zijn dan meestal ook een smerige bende met bier, en waarschijnlijk dat andere goudgele goedje, over de hele vloer van de toiletten heen. 

De plastic zee

Natuurlijk zijn er vuilnisbakken. En natuurlijk kun je bekers vaak inwisselen voor bonnen. Daar heeft alleen niemand tijd voor. Dus dan is de oplossing simpel: je beker gooi je op de grond. Helaas denkt ongeveer 90% van de mensen op zo’n festival dat, met als gevolg dat je constant door een zee van plastic en andere troep aan het waden bent. 

De ‘Ik wil hier vooraan staan’-samenklontering (of überhaupt iedere opeenhoping van volk)

Iedere artiest heeft wel een aantal fans die per se vooraan moeten staan, en als ze dat niet hebben staan er wel al mensen te wachten voor de artiest die erna moet optreden. Dit resulteert soms in een hecht verweven groep mensen die in weer en wind op elkaar staan gedrukt, hoopvol te wachten op hun favoriete band of artiest. Wegkomen om bier te halen of even naar het toilet te gaan zit er dan helaas niet meer in als het optreden eenmaal begint. Of je moet al een tank in je groepje hebben die gewoon iedereen omver maait, of intimiderend genoeg is om à la Mozes een spreiding in de mensenoceaan te veroorzaken.

De exodus op het einde van de dag

Als de laatste act (van de dag) afgelopen is vertrekt iedereen naar huis of naar de camping. En zoveel mensen die tegelijk een terrein willen verlaten? Duwen, niet vooruit komen, iedereen kwijt zijn (in het donker), je maakt het allemaal mee. Vaak ben je ook nog moe en op z’n minst aangeschoten, wat ook niet echt meehelpt op zo’n moment. 

 

Heb je zelf nog herkenbare gebeurtenissen voor festivals? Reageer dan vooral!

Gratis festival- en concertkaartjes?
Wil je sparen voor gratis festivals en concerten, zonder daadwerkelijk écht te besparen? Meld je dan aan voor Stufi van Studenten.net en krijg elke keer dat je shopt via ons platform, een percentage van je aankoopbedrag in je account gestort!