1. Caipirinha

Dit drankje is afkomstig uit Brazilië. Waarschijnlijk waren het de slaven op de suikerplantages die dit drankje voor het eerst dronken, zij hadden namelijk alles bij de hand om het te maken. Je maakt een caipirinha met de drank cachaça, een limoen en wat bruine suiker. Crush wat ijs en gooi alles in een mooi glas. Een goeie cocktail hoeft niet moeilijk te zijn!

 

2. Mojito

Dit drankje vindt zijn oorsprong in Cuba, waar het niet als cocktail werd uitgevonden, maar als medicijn tegen koorts. Dit medicijn werd ook wel 'Draque' genoemd. Toch duurde het niet lang voordat het medicijn een populair drankje werd onder de bevolking en daarna de rest van de wereld veroverde.

 

3. Sangría

Een typisch Spaans drankje dat je altijd gelijk doet denken aan warm weer en vakantie. Je kan sangría makkelijk zelf maken met wat rode wijn, vruchten en suiker. Om er een Tinto de Verano van te maken voeg je wat spuitwater of cava toe. Sangría is onder de Spanjaarden vooral een feestdrankje. Het wordt vooral veel gedronken op huisfeestjes om snel en goedkoop dronken te worden. Laat de fiesta maar beginnen!

Benieuwd hoe de sangría's uit het schap het doen? Wij testten het voor je!

 

4. Sex on the beach

De eerste Sex on the Beach is bedacht door een barman in Florida. Er was een wedstrijd gaande tussen verschillende barretjes in Florida. Wie de meeste peach schnapps verkocht kreeg een bedrag van duizend dollar voor de zaak. Een barman genaamd Ted mixte peach schnapps, vodka, jus d’orange en grenadine cocktail. Toen er een naam voor het drankje moest komen waren Ted’s klanten de inspiratiebron. Duizenden studenten kwamen in Springbreak naar Florida voor seks en het strand, 'Sex on the beach' dus.

 

5. Cosmopolitan

Dit drankje kennen we natuurlijk van SATC (Sex and the city)! Maar voordat het drankje in de serie internationale bekendheid verwierf, werd het vooral door mannen gedronken. Het roze drankje bestaat uit ocean spray - mooi woord voor cranberrysap - en vodka, maar het recept is in de jaren ’90 aangepast. Rose lime siroop werd vervangen voor limoensap en Cointreau triple sec likeur is toegevoegd voor meer bite.

 

6. Margarita

Het Mexicaanse drankje met de meest uiteenlopende verhalen over de mensen die het bedacht hebben. Tot op de dag van vandaag is de oorsprong onbekend, maar het meest originele verhaal is dat van Carlos Herrera. Hij zou het drankje bedacht hebben voor een showgirl genaamd Marjorie ‘Margarita’ King, die allergisch was voor alle sterke drank behalve tequila. Iets waarschijnlijker is dat het drankje tijdens de drooglegging tussen 1920 en 1933 bedacht is voor rijke Amerikanen die de grens over gingen op zoek naar echte alcohol.