1. Geef een huisfeestje

Misschien vind je het in de stad gewoon veel te druk, maar houd je nog wel van een feestje. De perfecte oplossing is dan natuurlijk om zelf een feestje te organiseren. Iedereen komt in het oranje of roodwitblauw, biertjes op tafel en jij hebt ook een leuke avond!

 

2. Ga barbecueën

Natuurlijk moet het weer dit wel toestaan, maar áls het enigszins warm is, is barbecueën een goed alternatief voor de koningsdagdrukte. Lekker in je eigen achtertuin of in het park relaxed worstjes draaien op de barbecue.

 

3. Zoek je rust op het water

Ken je iemand met een boot? Ga dan lekker varen! (Hetzelfde geldt hier met de weerissue, leuk bij warm weer) Heb je geen connecties die vaak op het water te vinden zijn? Dan kan je altijd ergens een bootje huren.

 

4. Ga naar een van de eilanden

Een dagje naar een van de eilanden is ook een leuke koningsdag ontsnapplan. Lekker fietsen in de duinen, een strandwandeling, ergens uit eten en ’s avonds de boot terug naar het vaste land.

 

5. Organiseer een oudhollandse spelletjesavond

Om toch een beetje in de koningsspelen sferen te blijven, kan je een spelletjesavond organiseren met leuke oudhollandse spelletjes zoals zaklopen, eierrace en bingo. 6. Spendeer je dag in een pretpark Niet per se een plek om de drukte te ontlopen, maar wel het typische koningsdaggedrag. Een paar achtbanen in, spookhuis meepakken en hier of daar een suikerspin of iets anders lekkers eten. Afgezien van mensen in oranje T-shirts heb je geen idee dat het koningsdag is. (Check wel of het pretpark wel open is of geen andere tijden hanteert)