1. Reizen

Ben je het leren zat en heb je altijd al eens voor langere tijd willen reizen? Dit is je kans! Vooral voor net afgestudeerden is reizen na je studie de perfecte tijd. Want wanneer je na je studie eenmaal aan het werk gaat, blijft er voor lang reizen weinig tijd over. 

2. Vrijwilligerswerk

Reizen door verschillende landen is natuurlijk een goede optie, maar wil je het allerbeste uit je tussenjaar halen? Denk dan eens na over een baan of vrijwilligerswerk tijdens je verblijf in het buitenland. Naast dat dit ontzettend goed op je cv staat, kun je meteen het werkende leven ervaren en ondertussen toch mooi van buitenlandse uitjes genieten. Wij zien alleen maar voordelen!

3. Het volgen van cursussen

Geen geld om een lange, verre reis te maken, maar altijd al een buitenlandse taal willen leren? Volg dan een taalcursus! Kies bijvoorbeeld een cursus die bij je studie of je baan gaat passen en tegelijkertijd kun je toch dat vakantiegevoel hebben omdat je met een buitenlandse taal bezig bent. Geen talenmens? Natuurlijk zijn er allerlei andere cursussen die je kunt volgen, bijvoorbeeld fotografie.

4. Werken

In je tussenjaar thuis blijven en gaan werken. Dit klinkt misschien saai, maar het kan ontzettend waardevol zijn! Heb je erover nagedacht dat je in plaats van een baantje als vakkenvuller bij een supermarkt, een baan kunt nemen die aansluit bij de studie die je gaat volgen of al volgt? Zo doe je alvast werkervaring op, vul je tegelijkertijd je cv aan én niet onbelangrijk, bouw je een professioneel netwerk op! 

5. Blijf denken aan je toekomst

Wat je ook gaat doen, blijf denken aan je toekomst. Het klinkt misschien ontzettend naar om aan je toekomst te denken terwijl je lekker leuke dingen aan het doen bent. Toch is het slim om na te denken over het vervolg, want wat als er bij een sollicitatiegesprek gevraagd wordt waarom je een tussenjaar hebt genomen en je er geen antwoord op hebt? Ja, precies dat.

Last but not least: Geniet van je ‘gap year’ en maak gebruik van alle mogelijkheden die er zijn wanneer je niet hoeft te studeren en nog niet vastgeroest zit in de sleur van het werkende leven! 
 
Heb je alleen vakantie, maar heb je geen idee wat je wilt gaan doen? Check onze blog met tips voor een vakantie in eigen land!