Salades

Met salades kan je eindeloos variëren en het is makkelijk om er een grote portie van te maken. Denk bijvoorbeeld aan een pastasalade met tomaatjes, mozzarella en pesto. Of een aardappelsalade met bieslook en lente-uitjes.

Probeer ook deze frisse groene salade eens: snijd komkommer in kleine blokjes, roer er een pakje tzatziki doorheen en vervolgens een pak bevroren doperwtjes. Tegen de tijd dat jullie in het park zitten en honger krijgen, zijn de doperwtjes ontdooid maar is je salade toch nog lekker koud.  

 

Stokbrood met dipjes

Stokbrood mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het borrelen in het park. Met bijvoorbeeld kruidenboter, hummus, heksenkaas, brie of tzatziki. Ben je op de gezonde tour? Snijd dan ook reepjes komkommer en paprika en neem worteltjes mee. Kan je ook prima mee dippen!

stokbrood

Wraps

Wraps behoren zeker tot het ideale picknickvoer. Blijven lekker lang fris, zijn snel te maken en je kan er van alles instoppen. Bijvoorbeeld kipfilet, sla en een beetje mayonaise. Of kruidenroomkaas en sla. Of zalm en avocado. Of geitenkaas en rucola. Of een berg groente. Of…

 

Quiche

Het voordeel van een quiche is dat hij koud net zo lekker is als warm. Bovendien kan je er een hoop restjes in gooien, zoals overgebleven groente. Snijd de quiche thuis alvast in punten en je hebt een gezond en vullend maaltje!

 

Fruitsalade

Tijd voor het toetje. Een frisse fruitsalade! Met bijvoorbeeld druiven, ananas, blauwe bessen en aardbeien. Zorg dat deze bak tijdens de  picknick wel in de schaduw staat, zo blijft het fruit lekkerder. 
 

Coverfoto: Foodiesfeed/Jakub Kapusnak