1. Voor de echte koffie-fanaten

Koffie wordt ook wel het levenselixer voor studenten genoemd. Met goede reden, want vooral tijdens de altijd zware tentamenperiodes en na stapavonden geeft koffie weer de broodnodige energie.  Als je in een land bent waar de koffie eruit ziet als slootwater (en ook zo proeft) dan is dit cadeau een geschenk uit de hemel. Op reis kun je nu gemakkelijk zelf een bakkie exotische pleur fabriceren. Kokend water is het enige wat je nodig hebt en je waant je, zélfs op reis, even in een ander land zoals Colombia, Brazilië of Ethiopië.

Coffee on the road giftbox – € 19,95

coffe on the road

2. Flesverlichting

Alcohol gaat er altijd goed in op vakantie, maar de flessen na afloop naar de glasbak brengen is vaak iets lastiger. Met dit gadget kan je alcoholische versnaperingen alsnog recyclen: doe het lichtje in een lege fles en je hebt ruim twee uur plezier van je eigen decoratieve ‘lamp’. 
Suck UK Bottle Light - €14,95

bottle light

 

3. Handige Packing Cubes

Voordat je reis start is je backpack of koffer netjes ingepakt: je kleding is opgevouwen en je weet waar alles ligt. Maar als de douane door je bagage graait gaat het op vliegveld misschien al mis, en anders wel als je bent aangekomen bij je bestemming. Alles ligt chaotisch door elkaar, je shampoofles heeft gelekt en je kan die belangrijke reispapieren niet vinden (of ze zitten onder de shampoo). Met ‘packing cubes’ voorkom je deze dramatische scenario's: je trekt slechts het zakje uit je koffer dat je nodig hebt en hoeft zo niet je hele bagage overhoop te halen! 

Handige Packing Cubes - € 14,00 - € 20,00
Laundry bag - € 8,00

packing cubes

 

4. Reisbestek

Niet overal ter wereld kan je helaas gratis ‘sporken’ bij de lokale supermarkt meepikken. Maar gelukkig is er ook duurzamer reisbestek ontworpen dan deze groene rakkers van de Appie, die het bij enig tegengewicht meestal begeven. Overal ter wereld smikkel je van het lokale streetfood met jouw eigen reisbestek.

Reisbestek multi-tool -  € 15,95

reisbestek

 

5. Inspirerende boeken

Lezen over spannende reizen is bijna net zo leuk als ze zelf beleven. Gelukkig is er genoeg keus uit interessante boeken. Een voorbeeld is de ‘Lonely Planet Ultimate Travel List’, deze bevat de top 500 must see’s in de wereld. Een boek over persoonlijke ervaringen is ‘365 dagen onderweg’, geschreven door de bekende reisliefhebber Floortje Dessing. Opgelet: het gevaar bestaat dat de persoon aan wie je dit cadeau geeft, impulsief een vliegticket boekt naar de andere kant van de wereld!

Lonely Planet Ultimate Travel List - € 20,99 - € 29,99
Floortje Dessing - 365 dagen onderweg - € 12,50

Floortje Dessing

 

Coverbeeld: Unsplash/Ben White