Ongelimiteerd alcoholgebruik

Zon en vakantie geven ons altijd een goed excuus om zo rond 2 uur (of eerder) het eerste biertje open te maken. Daarnaast kan je ook in de avonden zonder zorgen lang doordrinken, want er is geen college of werkgroep waar je om 9 uur in de morgen wordt verwacht. Eigenlijk zijn we stiekem allemaal een stelletje zomeralcoholisten bij elkaar en vinden we de gehele vakantie door legitieme redenen om ons buitensporige alcoholgebruik goed te keuren.

Fijne festivals en feestjes

De zomermaanden zijn de tijd van het jaar om dagelijks leuke festivals te bezoeken, een gezellig tuinfeestje te geven of een goede barbecue in het park te organiseren. Natuurlijk kun je deze tradities ook in de koudere maanden voortzetten, maar een barbecue in de regen of een festival in de sneeuw is toch een stuk minder succesvol dan de zomerse varianten die we gewend zijn.

Onbeperkt uitslapen

Ook een heerlijk voordeel van de zomer is dat je uitslaapdagen in die periode sowieso verdubbeld zijn. Nu je weer begint met studeren heb je de zaterdag, zondag en met een beetje geluk nog een dag doordeweeks. In de zomer had je de mogelijkheid tot 7 dagen per week tot uitslapen zolang je zelf maar wilde.

Zomerse dagen (in vrijheid)

Ondanks dat september ons blij kan maken met een goede zomerse dag, is dit toch een stuk minder leuk wanneer je opgesloten zit in de collegebanken. In de zomer bracht je deze zomerse dagen met veel plezier door op het strand, in het park, een terras of andere zonnige plek. De zon bewonderen achter glas is toch een stuk minder leuk.

Vrije tijd

En tot slot wordt natuurlijk de vrije tijd in de zomermaanden nu al enorm gemist. Geen deadlines, tentamens om te leren of scriptiestress. Je grootste vraagstukken beperken zich in de zomermaanden voornamelijk tussen de keuze of je een Corona of een witbiertje drinkt, naar het zwembad of park gaat of een festival in plaats van een strandfeestje meepakt. Daarnaast heb je dankzij alle vrije tijd genoeg mogelijkheden om je ouders en vrienden thuis-thuis op te zoeken of schandalig lang op vakantie te gaan.