Ben je de standaard toeristische plekken een beetje zat of ben je gewoon toe aan wat inspiratie? Wij hebben vijf bijzondere plekken in eigen land voor je verzameld!

 

1. Scootertocht op de Veluwe

Hou je van natuur maar ben je niet zo’n fan van wandelen? Huur dan eens een scooter op bijvoorbeeld de Veluwe! Zo kan je alle mooie plekjes zien zonder blaren op je voeten.

 

2. Het Paleis van Escher, Den Haag

In Den Haag is van alles te beleven, maar één van de meest bijzondere musea is Het Paleis. Hierin is een permanente tentoonstelling gewijd aan de kunstenaar Escher. Nu zegt die naam je misschien niet veel, maar hij is de meester van gezichtsbedrog en optische illusies. Zijn kunstwerk vol oneindige trappen komt je sowieso bekend voor! Zelfs als je niet veel met kunst hebt is dit een superleuk museum om heen te gaan. 

 

3. Forteiland Pampus, Muiden

Dit forteiland ligt naast Muiden, in de buurt van Amsterdam en Lelystad. Het werd in 1870 aangelegd om troepen te beschermen bij een aanval op Amsterdam. Duik in de geschiedenis van het eiland of geniet van het prachtige uitzicht!

 

4. Boschplaat, Terschelling

Hoewel al onze Waddeneilanden een bezoekje waard zijn, springt Terschelling er boven uit! Zo is Boschplaat uitgeroepen tot het donkerste laaglandgebied van Nederland en heeft het daarom een Darksky-status behaald. Dit betekent dat je er vaak een enorm bijzondere sterrenhemel kunt bekijken! Zeker de moeite waard om hier een tripje van meerdere dagen aan te besteden

 

5. Wilhelminaberg, Landgraaf

Ben je juist in voor iets sportiefs? Breng dan een bezoekje aan de langste trap van Nederland (508 trappen)! En mocht je na het beklimmen nog niet moe zijn, dan is SnowWorld om de hoek!