‘Voldoende hydratatie is belangrijk’ is één van de uitspraken die je veel te vaak hoort op warme dagen. Als we ons toch moeten hydrateren, kunnen we het net zo goed een beetje leuk maken. Maar helaas kan je niet altijd een alcoholische versnapering wegwerken, bijvoorbeeld op je werk... Daarom hebben we hieronder een lijstje opgesomd met originele drankjes zonder alcohol, zodat je met een fris brein weer verder kunt werken!

 

1. De mocktail


Het enige verschil tussen een cocktail en een mocktail is de hoeveelheid alcohol die erin zit. Bij mocktails is het alcoholpercentage nul. Dit wordt namelijk vervangen door vruchtensap of frisdrank. Verder kan je je mocktail zo zoet, hartig en fruitig maken als je wilt.  Net echt!

 

2. De fruitshake of smoothie

Lekker én gezond is een combinatie die voorheen niet zo vaak voor leek te komen. Tegenwoordig, met al het powerfood en de dieetgoeroes om ons heen, is dit voorgoed verleden tijd. Gooi al het fruit dat je in huis hebt in de blender, en mixen maar! Als je liever een smoothie wilt, kun je er wat melk doorheen doen.

 

3. Sangria met ginger ale in plaats van rode wijn

Wie kent het niet; sangria. Het Spaanse rode zomerdrankje waar stukjes fruit letterlijk in drijven. Héérlijk! Gelukkig bestaat hier ook een alcoholvrije variant van die net zo lekker is. Je hebt hiervoor drie koppen witte druivensap, twee koppen bessensap en anderhalf blik ginger ale nodig. Dit meng je en vervolgens voeg je hier gesneden fruit aan toe.

Een tip: de combinatie bosbessen, aardbeien, appel, limoen en appelsien is heel lekker! Hierna stop je de sangria twee uur in de koelkast, zodat het lekker fris wordt. Cheers!

 

4. Water met munt en citroen

 Dat water gezond is voor je, is een eeuwenoude theorie die nog steeds geldt. Maar het is alleen zo saai… Je kunt het een beetje smaak geven door er een schijfje citroen of een takje verse munt aan toe te voegen. Zo ziet het er ten eerste een stuk leuker uit, en krijgt het ten tweede ook nét wat meer smaak. Citroen en munt zijn ook hartstikke gezond, dus nu sla je mooi twee vliegen in één klap!

 

5. IJskoffie

Voor de koffieliefhebbers onder ons die geen zes euro willen uitgeven aan een Iced Frappuccino of een andere koude Starbucksvariant, is er nu een oplossing; zelf ijskoffie maken. Het is heel simpel. Neem twee eetlepels gecondenseerde melk, twee eetlepels volle melk, 50 milliliter sterke koffie of espresso en vijf ijsblokjes. Je doet de melk in een potje waar een deksel op kan, en je doet vervolgens de hete koffie en de ijsblokjes erbij. Deksel erop, even goed schudden, en klaar is kees!