Niet hoeven koken

We kunnen het maar niet vaak genoeg benoemen hóe fijn het is als er nog gewoon voor je gekookt wordt. Want zeg nou eerlijk, wat is er nou fijner na een dag lang studeren thuiskomen en horen: ‘het eten is klaar’?

 

Je hoeft niet te wassen

Zelfde verhaal als koken, het lijkt zo makkelijk, maar hoe werkt zo’n wasmachine eigenlijk? Heel fijn als je het zelf in ieder geval niet hoeft te doen. Hoef je je ook niet druk te maken of je witte trui na het wassen nog steeds wit is (en niet opeens roze).

 

Je familie in de buurt

Hoewel ze je verschrikkelijk kunnen irriteren, je mist ze uiteindelijk toch wel een beetje. En thuis is er altijd wel iemand die jij kunt irriteren, storen, pranken, noem maar op (zonder dat je het risico loopt dat ‘huisgenoten’ je uit het huis gooien). Ook heel fijn, toch?

 

Altijd eten in huis

Je hoeft thuis dus (meestal) niet zelf te koken, maar een ander groot voordeel is dat er áltijd wel iets eetbaars te vinden is in huis. De koelkast staat er vol mee, net als alle voorraadkasten. Geen reden om honger te hebben thuis. Ook het probleem dat je ’s avonds laat nog naar de supermarkt moet omdat je echt niks in huis hebt, dat zal je als thuiswonende nooit hebben.

 

Goedkoop

Laten we ook niet vergeten dat het vooral heel erg duur is om op jezelf te wonen. Je hebt nog wel 100 andere dingen waar je je geld liever aan uitgeeft. Bier, bijvoorbeeld.