1. Het geeft je humeur een boost

Nadat je gesport hebt zul je je een stuk blijer voelen. Je work-out hoeft niet per se twee uur lang of intensief te zijn, als je maar bewogen hebt! Het kan ook zo zijn dat te intensief sporten je juist minder blij maakt, dus doe lekker rustig aan.

2. Je slaapt als een roosje

Als je slaapproblemen hebt, kan het wel eens helpen om te sporten. Uit een onderzoek van de universiteit van Milaan blijkt dat degene die gesport hadden, sneller in slaap vielen en minder vaak uit hun diepe slaap kwamen.

3. Je wordt zelfverzekerder

Sporten geeft je een enorme ego-boost. Uit een onderzoek van het universiteit van Fukuoka in Japan. Dus ren nog een blokje om voordat je begint met leren!

5. Je stofwisseling werkt optimaal

Al in een paar minuten nadat je begint met bewegen, verbetert je metabolisme. Zo worden je calorieën sneller omgezet in energie. De beste manier om je stofwisseling gaande te houden, is door cardio en krachttraining af te wisselen, volgens Webmd.

6. Het helpt met het stoppen met roken

Probeer je te stoppen met roken? Uit een onderzoek van de universiteit van Exeter blijkt dat sporten hier helpt. Door middel van breinonderzoeken kwamen de onderzoekers er achter dat na het sporten de behoefte aan een sigaret verminderde bij mensen die net gestopt waren.

 

Bron: Cathe