Een huis met alleen maar meiden kan heel gezellig zijn, maar er komt ook vaak drama bij kijken. Die gezelligheid geldt ook voor een huis met alleen maar jongens, maar vaak is de combinatie van bier- en afvallucht er niet te verdragen. De oplossing? Een gemengd studentenhuis! We hebben de voordelen hieronder voor je opgesomd. 

 

1. Emotionele balans

Een studentenhuis met alleen maar meiden lijkt te mooi om waar te zijn, en dat is het ook. Er komt vaak een hoop drama, gezeur en vooral emotie bij kijken. Daarentegen hebben jongens meestal een compleet nuchtere en eenvoudige kijk op zaken. Daar kunnen meiden nog wat van leren. En jongens mogen best wat vaker gevoelens uiten en hoeven niet alles weg te zuipen. Als je dus met een probleem zit en erover praat met het andere geslacht binnen het huis, zal je de situatie waarschijnlijk vanuit een ander perspectief gaan bekijken. En dan valt het allemaal best mee. 

 

2. Gevarieerde levensstijl 

Meiden zijn vaak alleen maar bezig met #instafood en met het maken van supersmoothies, terwijl jongens vooral leven op oud brood en pizza. Deze clichés gelden natuurlijk niet voor iedereen, maar toch is het vaak zo dat jongens andere voedingsmiddelen gebruiken dan meiden (dit geldt ook voor de alcoholische versnaperingen). Jongens + meiden in één huis betekent dus een voedingsaanbod waar je u tegen zegt! En als er ook nog sprake is van sharing is caring, kun je jezelf helemaal gelukkig prijzen.  

 

3. Jullie zijn elkaars redders in nood

Wie zijn er nou beter in spinnen vangen en kapotte spullen repareren dan jongens? En wie zijn er nou beter in het samenstellen van een outfit, voor welke gelegenheid ook, dan meiden? Ondanks dat dit twee totaal verschillende scenario’s zijn, kun je wel degelijk spreken van een win-win situatie. Als je dus even hulp of advies nodig hebt, is er dus altijd handig als iemand van het andere geslacht aanwezig is.

 

4. Jullie kunnen elkaar als GF en BF materiaal gebruiken 

Jullie gaan gezellig een avondje stappen met het huis. Helemaal leuk, totdat een of andere vreemdeling middenin de club met je begint te flirten. Jij bent allesbehalve geïnteresseerd, super irritant dus. Maarrr de oplossing staat dichterbij dan je denkt. Je gebruikt gewoon lekker je huisgenoot, die zich even moet voordoen als je boyfriend of girlfriend. Eerst een beetje intiem doen, en daarna samen naar huis gaan. Komt het nog geloofwaardig over ook.

 

5. De meest gekke huisfeestjes 

Als meiden een huisfeest organiseren, gaan de wijnflessen er snel doorheen en worden er vaak aangeschoten en emotionele gesprekken gevoerd over hoe zwaar het leven wel niet is. Bij huisfeestjes met alleen maar jongens wordt de tent waarschijnlijk afgebroken en zijn de lege bierkratten niet op één hand te tellen. Hartstikke leuk hoor, maar wat als we deze twee situaties nou eens combineren en er een gemengd feest van maken. Gekkigheid en gezelligheid gegarandeerd!